Kartepe’de 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yıl dönümünü Kartepe’de resmi törenlerin ardından gece düzenlenen meşaleli kortej yürüyüşü ve havai fişek gösterisi taçlandı.

 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın resmi törenleri Kartepe Kent Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başladı. Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman ve Kartepe Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı çelenk sunumu sonrasında saygı duruşu ve İstiklal Marşı hep birlikte okundu.

 

GENİŞ KATILIM

Kartepe Kent Meydanı’nda düzenlenen törene Kartepe Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Olgun, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

 

ŞİİRLER OKUNDU

30 Ağustos Zafer Bayramı resmi törenlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajının okunması sonrasında Jandarma Astsubay Kd.Başçavuş Burhan Boz tarafından günün anlam önemini belirten konuşma yapıldı. Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi öğrencisi Ömer Efe Özbek, “30 Ağustos” ve Hande Ergün tarafından “Mehmetçik” isimli şiiri okudular.

 

100.YIL KORTEJİ VE FENER ALAYI

Kartepe Belediyesi tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı 100.yıl korteji ve fener alayı büyük coşku içerisinde gerçekleştirildi. Ataevler Mahallesi İsmet İnönü Caddesi üzerinde başlayan kortej marşlar eşliğinde Kartepe Kent Meydanı’nda son buldu. Burada konuşan Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman “Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramımızın hep birlikte 100.yıl coşkusunu yaşıyoruz. Coşkulu ve gururluyuz. Nice zaferlerimiz olsun inşallah. Bu vatanın bir karış toprağı için hayatını veren şehitlerimiz bizlerin onurudur. Bugünlere gelmemizde emeği olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Bu vatan için hayatını vermiş tüm şehitlerimize rahmet ediliyorum. Gazilerimizi şükranla yad ediyorum. Biz bir olduğumuz sürece Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır. Bu meydan bunu göstermektedir. Sizlerin her zaman hizmetkarı olduk, olmaya devam edeceğiz. Bu coşkumuza ortak olup aramızda olan, olmak isteyen de katılamayan gönül dostlarımıza sevgi ve teşekkürlerimi sunuyorum. İyi ki varsınız” dedi.     

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni