İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, Olağanüstü Kuraklık Dışında Kocaeli’de Su Problemimiz Yok

Kocaeli Kent Konseyi Emekli Meclisi üyelerini ağırlayan İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, “Olağanüstü kuraklık dışında Kocaeli’nde su problemimiz yok. Ancak, afet varmış gibi yaşamımızı düzenlememiz ve su tasarrufuna dikkat etmemiz gerekir. Su o kadar bol değil.” dedi.

İSU BİRİMLERİ GEZDİRİLDİ
Kocaeli’nin sağlıklı ve içilebilir içme suyu ihtiyacını sağlayan, işlettiği atık su arıtma tesisleri ile çevreyi atık sulardan kaynaklanan kirlilikten arındıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, önemli teknoloji yatırımlarını sivil toplum örgütleri ile vatandaşlara inceleme imkânı sunuyor. Yıl içerisinde birçok gezi ve inceleme programları düzenleyen İSU Genel Müdürlüğü, son olarak Kocaeli Kent Konseyi Emekli Meclisi üyelerini ağırladı. Emekli Meclisi Üyelerine, İSU Genel Müdürlüğü’nün Kocaeli genelindeki araç ve malzeme sevk ve idaresinin yapıldığı Lojistik Merkezi, içme suyu ile atık suların sürekli olarak analizler ile takip ve kontrol altında bulundurulduğu akredite Merkez Laboratuvarı, arıtma tesisleri, içmesuyu hat ve depolar ve terfi merkezleri ile atıksu ve yağmursuyu hatlarının elektronik olarak takip edildiği teknoloji üssü SCADA Kontrol Merkezi gezdirildi. Meclis Üyelerine, laboratuvar ve merkezlerde yapılan çalışmalar hakkında İSU uzmanları tarafından bilgi verildi.

“SUYUMUZU GÖNÜL RAHATLIĞIYLA İÇEBİLİRSİNİZ”
İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, Kent Konseyi Emekli Meclisi üyeleri ile SCADA Kontrol Merkezi’nde bir araya geldi. Kocaeli’ de suyun musluktan gönül rahatlığı içildiğini vurgulayan Genel Müdür Ali Sağlık, “Kocaeli genelinde her ay 372 noktadan 1000 numune alarak şehrimize verdiğimiz suyumuzu analiz ediyoruz. Suyumuzun kalitesinde hiçbir problem yok. Gönül rahatlığı ile çeşmelerinizden akan suyu içebilirsiniz. ”dedi.

“TÜRKİYE’NİN EN UCUZ 8. SUYU BİZDE”
Türkiye’de en ucuz 8. suyun Kocaeli’de içildiğini de ifade eden İSU Genel Müdürü Ali Sağlık; ” Şuan Kocaeli’de 1.Kademe su fiyatı 8,51 TL’dir. Ülkemizdeki otuz Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdareleri içinde en uygun su veren 8. Kurumuz; Marmara bölgesinde ise en ucuz suyu sağlıyoruz. 2022, maliyet artışlarının çok yüksek olduğu bir yıl; sadece enerji maliyetleri 4 kat arttı. Yatırım, arıtma, işletme ve personel giderleri de ciddi oranda artmasına rağmen maliyet artışlarını su fiyatlarına yansıtmadık. Sadece aylık TÜFE oranında fiyat artışlarımız yapılmaktadır. ” diye konuştu.

“SU SORUNUMUZ YOK ANCAK TASARRUFA DİKKAT ETMELİYİZ”
Heyetten gelen su sıkıntısı ve kuraklık ile ilgili soruları da cevaplayan Genel Müdür Ali Sağlık, baraj, göl ve kaynaklar ile birlikte Kocaeli’de su problemlerinin bulunmadığını söyledi. Sağlık, “Olağanüstü kuraklık dışında Kocaeli’nde su problemimiz yok. Mevcut barajlar, göl ve göletler, kaynaklar ve su kuyuları yanısıra Karamürsel’de İhsaniye, Sakarya’da yapımı devam eden Ballıkayalar Barajlarının önümüzdeki süreçte devreye alınması ile birlikte su ihtiyacımızı uzun yıllar boyunca çözeceğiz. Ancak, afet varmış gibi yaşamımızı düzenlememiz ve su tasarrufuna dikkat etmemiz gerekir. Su o kadar bol değil. ”dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı