Güç Birliği İçin Başkan Gürün’e Teşekkür Ziyareti

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarımda ortak hedefler için tüm kooperatifleri bir çatı altında toplayan ve Türkiye’de bir ilk olan “Tarımsal Güç Birliği” projesini hayata geçirdi.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla’da faaliyet gösteren tarımsal amaçlı kooperatifleri Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi adı altında bir araya getirerek tek bir çatı altında birleşmelerine öncülük etti.

 

Oluşturulan bu güç birliğine bağlı faaliyet gösteren tarımsal kalkınma, tarımsal üretim ve pazarlama, kadın girişimi üretim ve işletme kooperatifleri gibi tarımsal faaliyet gösteren kooperatifler katılım sağlayabilecek; oluşturulan bu organizasyon ile de ürünlerini daha uygun fiyata daha geniş kitlelere ulaştırabilecek ve kazançlarını arttırmış olacaklar.

 

Kuruluş işlemleri tamamlanarak faaliyete başlayan Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi ortakları; Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür ziyaretinde bulundu.

 

Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi Başkanı Öztürk; “Büyükşehir öncülüğünde tüm Muğla’yı kapsayan bir güç birliğiyiz”

Yeni kurulan Muğla Tarım Güç Birliği İşletme Kooperatifi’nin Başkanı Fatih Öztürk, ziyarette bürokratik tüm işlemleri tamamladıklarını, Büyükşehir’in de desteği ile Güç Birliği’ni kurduklarını ve çok heyecanlı olduklarını söyledi. Fatih Öztürk; “Kurucu kooperatif arkadaşlarımızla beraber çok heyecanlıyız. Aramıza yeni arkadaşlar da katılacak. Artık mal alır, fatura kesebilir durumdayız. Muğla Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde oluşturulan Muğla’nın tamamını kapsayacak bu kurumsal yapı sayesinde üretici kazanırken tüketici de kaliteli ürüne daha uygun fiyata ulaşacak. Muğla’nın tümünü temsil eden güzel ve güçlü bir ekip oluşturduk. Büyükşehir Belediye’miz sayesinde uyumlu şekilde çalışıp birlikte üreteceğiz.” dedi.

 

Şaban Çetin; “Büyükşehir’in desteği ile 2015’de 2 olan serayı 2022’de 30 seraya çıkardık ve 25 Milyon çiçek ürettik”

Köyceğiz Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Şaban Çetin de ziyarette Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri sayesinde 2015 yılında 2 sera ile başladıkları çiçek üretiminde şu an 30 seraya çıktıklarını söyledi ve Muğla’yı çiçeklerle donattıklarını belirtti. Şaban Çetin; “Beyobası’ndan çiçek üreticilerinin selamlarını getirdim. 2015’den bugüne 25 Milyon çiçek üretimine ulaştık  ve 25 farklı ile çiçek gönderiyoruz. Bugünlere gelmemizde Büyükşehir Belediye’mizin çok büyük katkısı var. Muğla’mızın tamamını çiçeklendirdik. Beyobası olarak şanslıyız çünkü ilk desteklenen kooperatiflerden biriyiz. Tarım emek ister, kooperatifçilik de hoşgörü ve sabır ister. Bizde bugünlere üreterek ve arkamızda Büyükşehir’in destekleri ile geldik. Bu güç birliğinin de Muğla’mıza kuvvet katacağına ve güzel hizmetler yapacağına inanıyorum.” dedi.

 

Cengiz Akdeniz; “Bu güç birliği güzel işler yapacak”

Marmaris Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Cengiz Akdeniz’de ziyarette Büyükşehir Belediyesi’nin tarıma verdiği destekler için teşekkür ederek güç birliğinin Muğla’da güzel işler yapacağına inandığını belirtti. Cengiz Akdeniz; “Muğla genelinde ve Marmaris ilçemizde tarıma verdiğiniz destek ve özellikle tıbbi aromatik bitkiler için yaptığınız hizmetler için Büyükşehir Belediye’mize teşekkür ediyorum. Halkımıza, çocuklarımıza tıbbi bitkileri anlatabilmeli ve öğretebilmeliyiz. Çünkü Muğla tıbbi bitkiler bakımından çok zengin bir coğrafya. Türkiye’nin tıbbi bitkiler ihtiyacının yüzde 70’ini biz karşılıyoruz. Çam balından defneye, adaçayından kekiğe ve yerel bir lezzet olan Turgut yer fıstığı gibi birçok üründe bu güç birliği ile güzel işler yapacağız.” dedi.

 

Meral Samyürek; “Bu güç birliğinin kurucu ortakları arasında olmaktan gururluyuz”

Yeni kurulan Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi kurucu ortaklarından Milas Anatolie Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ortağı Meral Samyürek bu birliktelikte olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyduklarını söyledi ve birlikte üreterek kalkınabileceklerini belirtti.

 

Başkan Gürün; “Bu birliktelik, güç birliği sadece Muğla’mız için değil ülkemiz içinde çok değerli ve örnek olacak”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün büyük bir emekle, birikimle yıllardır Muğla’da faaliyette bulunan kooperatiflerin tecrübelerini, düşüncelerini bir çatı altında birleştirmek için çabaladıklarını söyledi ve bu birlikteliğin Türkiye’ye örnek olacağını belirtti.

 

Başkan Gürün; “Muğla’mızda tarımda güç birliği için yola çıktık. Kuruluşunu tamamlayan Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi’miz Bodrum’dan Seydikemer’e tüm kooperatiflerimizi tek çatı altında toplayacak. Yıllardır büyük bir emekle Muğla’mızda faaliyette bulunan kooperatiflerimizin deneyimleri, düşünceleri bu yolda bizlere rehber olacak. Bu birliktelik, güç birliği sadece Muğla’mız için değil ülkemiz içinde çok değerli ve örnek olacak. Özellikle üretimde Muğla’mızın verimli topraklarında kadınlarımızın emeği ile üretiyoruz. Hep birlikte Muğla’mız için üretmeye, şehrimizin ve ülkemizin kalkınması için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni