Gastro Diyarbakır Gala Yemeği İle Lezzeti Katladı

Sur Kültür Yolu Festivali, Gastro Diyarbakır Buluşmaları’nın gala yemeği ile katılımcılara bir lezzet şöleni daha yaşattı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ve Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su’nun katılımıyla Cemil Paşa Konağı’nda gerçekleştirilen Gala yemeği, keyifli anlara sahne oldu.
 

 Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye Kültür Yolu Festivalleri bünyesinde gerçekleştirilen Diyarbakır Sur Kültür Yolu Festivali, Gastro Diyarbakır Buluşmaları’nın gala yemeği ile katılımcılara bir lezzet şöleni daha yaşattı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ve Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su’nun katılımıyla Cemil Paşa Konağı’nda gerçekleştirilen Gala yemeği, keyifli anlara sahne oldu.

 

Diyarbakır Sur Kültür Yolu Festivali bünyesinde hayat bulan Gastro Diyarbakır Buluşmaları dün gece verilen bir Gala Yemeği ile taçlandırıldı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ve Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su’nun katıldığı yemekte, dünyaca tanınan yerli şefler, kanaat önderleri ve Diyarbakır gastronomisinin temsilcilerinin yanı sıra Barbara Abdeni Massaad, Anissa Helou, Sebastien Ripari, Daduna Ghlonti gibi uluslararası isimler de misafir edildi. 

 

Türkiye’nin ünlü şeflerinden Savaş Aydemir’in, Diyarbakır mutfağını temsil eden lokal şefler ve Diyarbakır Dicle Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğrencileri eşliğinde Diyarbakır’ın coğrafi işaretli ürünlerini kullanarak hazırladığı menü, misafirlere uzun süre tadı damaklarından silinmeyecek bir lezzet şöleni yaşattı.

 

Konukların övgü ile bahsettikleri yemeğin ardından Diyarbakır Gastronomi etkinliklerinin genel koordinatörlüğünü yaparak düzenlenmesinde büyük katkısı olan ve Michelin Rehberi İstanbul'un ilk seçkisinde Beyoğlu'nda yer alan Tersane ile “Bid Gourmant” kategorisinde ödüle layık görülen Vedat Başaran’a bir plaket takdim edildi.

 

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan konuşmasında “Gastronomi ve mutfak kültürü uygarlığının temelidir. Anadolu’daki gastronomi külliyatı da bu temelin üzerine inşa edilmiş dünyadaki en kıymetli külliyatlardan biridir. Diyarbakır mutfağı ise Mezopotamya Bölgesi’ne özgü tarihi ve farklı kültürel zenginlikleri sayesinde mutfak kültürleri arasında seçkin bir destinasyondur. Diyarbakır Sur Kültür Yolu Festivali Gastronomi Buluşmaları sayesinde tüm katılımcılarımız yerel değerler ile bütünleşmiş, entelektüel bir içeriğe sahip, coğrafyamızı en iyi şekilde temsil eden bir deneyim yaşayacaklar.” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni