Cumhuriyet Bayramı Bergama’da coşku ile kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 99. yıl dönümü Bergama Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı. Törene 7'den 77'ye çok sayıda vatandaş katıldı. 

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören İlçe Kaymakamı Avni Oral'ın günün anlam ve önemi üzerine yaptığı konuşma ile devam etti. Ardından Halk Oyunları gösterisi gerçekleştirildi. Tören halkın bayramının kutlanması, liseler, ortaokullar ve ilkokullar arası kompozisyon, şiir, resim ve spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilerin teşekkür belgesi ve ödüllerinin verilmesi ile son buldu.  

 

BAŞKAN KOŞTU; “YAŞASIN CUMHURİYET'İMİZ”

Cumhuriyet Bayramı’nın 99.yıl dönümü münasebetiyle bir açıklama yapan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Kurtuluş Savaşı’nın Milletimizin Anadolu’da var olma savaşı olduğuna işaret etti. Başkan Koştu, “Cumhuriyet ise yeniden dirilişimizin simgesidir. Tek Bayrak, Tek Millet, Tek Devlet anlayışı ile kurduğumuz, halk iradesiyle taçlandırdığımız Cumhuriyetimiz ilelebet yaşayacaktır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşları ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla bir kez daha anıyorum” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni