Çorlu Belediyesi’nde Deprem Tatbikatı Düzenlendi

"2022 Afet Tatbikat Yılı" kapsamında Çorlu Belediyesi tarafından hizmet binasında AFAD koordinasyonunda deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

 

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından "2022 Afet Tatbikat Yılı" kapsamında ülke genelinde afet ve acil durumlara hazırlık amacıyla düzenlenen gerçekleştirilen uygulamalar çerçevesinde Çorlu Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi tarafından kent merkezinde bulunan belediye hizmet binasında deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

 

Çök-Kapan-Tutun ve Tahliye Et

 'Çök-Kapan-Tutun' hareketinin uygulanması ve sarsıntı sonrasında binanın tahliye edilmesine yönelik gerçekleştirilen tatbikatta Çorlu Belediyesi personeli sarsıntı anında 'Çök-Kapan-Tutun' hareketiyle kendisini koruma altına alırken, sarsıntının sona ermesinin ardından binayı kontrollü bir şekilde tahliye etti. Belediye personeli tahliyenin ardından Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan toplanma alanından bir araya geldi.

 

" Bina 5.10 Dakikada Kontrollü Bir Şekilde Tahliye Edildi"

 "2022 Afet Tatbikat Yılı" kapsamında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinesinde farklı alanlarda afetlere yönelik tatbikatlar yürütüldüğünü, bireylerin ve kurumların afetlere hazırlık seviyeleri artırmak amacıyla belediye personeli ile tatbikat gerçekleştirdiklerini belirten Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, "Çorlu Belediyesi hizmet binamızda gerçekleştirdiğimiz deprem anı ve tahliye tatbikatımızda, ilçemizin de etkilenebileceği bir depremde, personelimizin ve binada bulunan vatandaşlarımızın deprem sarsıntısını hissettikleri anda yapması gereken 'Çök-Kapan-Tutun' hareketini uygulaması ve sarsıntı sonrası binayı tahliye etmesine yönelik çalışma yürüttük. Tatbikata 130 kişi katılmış ve 5 dakika 10 saniye içerisinde 7 katın tamamının tahliyesi gerçekleştirilmiştir. Engelli bir bireyin ve yaralanan bir kişinin tahliyesi Çorlu Belediyesi arama kurtarma ekibi tarafından yapılmıştır.

 

"Afet Farkındalığını Artırmayı Hedefliyoruz"

Tatbikatlar, asıl durumlarda uygulanması gereken esaslara alışkanlık kazandırmak için yapılır. Personelimiz ve vatandaşlarımızın da katılımı ile gerçekleştirdiğimiz bu tatbikatın benzerlerini farklı zamanlarda diğer tesislerimizde de uygulayarak herkesin afete hazırlıklı olabilmesini sağlamayı ve afet farkındalığını arttırmayı hedefliyoruz.

 

"Afetlere Hazırlık Vatandaşların da Görevidir"

Yapılan tatbikatta edindiğiniz bilgi ve tecrübeleri çevrenizdeki insanlar ile paylaşacağınıza, bireysel olarak afetlere hazırlık çalışmalarınızı yapmakta olduğunuza inancım tamdır. Unutulmamalıdır ki, afetlere hazırlık sadece ilgili kurumların değil vatandaşların da görevidir.

 

"12 Kasım Düzce Depremi Hafızalarımızdan Silinmedi"

12 Kasım 1999 Cuma günü saat 18.57'de aletsel büyüklüğü 7.2 ve merkez üssü Düzce olan, 30 saniye süren depremin acı bilançosu hala hafızalarımızdan silinmemiştir. 845 kişi hayatını kaybetmiş ve 4948 kişi yaralanmıştır.

 

12 Kasım Düzce depreminin 23. Yıl dönümü. Ülkemizde böyle acıların tekrar yaşanmamasını diliyor, depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyorum." diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni