Çiğli Belediyesi’nden İzmir’de Bir İlk: e-Ekspertiz Dönemi Başladı

Çiğli Belediyesi’nin Dijitalleşme Atılımı Sürüyor: e-Ekspertiz Hizmete Girdi

 

Çiğli Belediyesi’nde modern ve yenilikçi hizmet hedefiyle devam eden dijitalleşme çalışmaları kapsamında son olarak e-Ekspertiz uygulaması hizmete girdi.

 

Başkan Utku Gümrükçü öncülüğünde devam eden kurum içi dijital dönüşüm çalışmalarının son adımı e-Ekspertiz uygulaması oldu. E-Ekspertiz uygulamasından yararlanmak isteyen eksperler ilk olarak Çiğli Belediyesi resmi web sitesinden TC kimlik numarası ve Yetki Belgesi ile kullanıcı kaydı oluşturacak. Sisteme giriş yaptıktan sonra erişmek istedikleri dosya için harç tutarını yatırıp inceleme talebinde bulunacak. Personel onayının ardından dosyaya erişimleri açılacak ve talepte bulundukları dosyanın içeriğine 48 saat boyunca erişim imkanları olacak. E-ekspertiz uygulaması; talep edilen bilgi ve belgelere erişimin hızlandırılması, güvenli ve şeffaf olması, zaman tasarrufu sağlaması ve kağıt israfının önüne geçmesi bakımından ekspertizlere kaliteli ve hızlı hizmet alabilme imkanı sunacak.

 

Yeni sistem eksperlere tanıtıldı

 

Yeni sistemin tüm aşamaları Başkan Utku Gümrükçü’nün katılımıyla gerçekleştirilen tanıtım toplantısında anlatıldı. Sistemin işleyişi uygulamalı olarak test edildi. Toplantıya katılan eksperlerin sistemle ilgili soruları tek tek cevaplandı, önerileri kayıt altına alındı. Başkan Gümrükçü, sistemin işleyişinde ilgili bir ay sonra eksperler ile yeniden bir araya geleceklerini belirtti.

 

Anında geri dönüş sağlanacak

 

Sistemin aksaklıkları ve dosyaların içeriğiyle ilgili sıkıntı yaşayan eksperler [email protected] adresinden 7 gün 24 saat hizmet desteği alabilecek.

 

Başkan Gümrükçü: “İzmir’de bir ilki gerçekleştiriyoruz”

 

Yenilikçi hizmet anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Başkan Gümrükçü, “Hizmetlerimizi modern ve çağa uygun hale getirmek için yoğun mesai harcıyoruz. Bu doğrultuda internet teknolojisinin bizlere sunduğu imkanlardan faydalanıyoruz. E-İmar, e-Ruhsat, e-Randevu, CRM ve Dijital Arşiv uygulamalarının ardından İzmir’de bir ilke imza atarak ekspertiz hizmetimizi de dijital mecraya taşıdık. Ayda 250 olmak üzere yılda 3 bin ekspertiz belediyeye gelmeden işlemlerini bu sistem üzerinden gerçekleştirebilecek. Evrak güvenliği ve işlem hızı en üst seviyeye çıkacak. Uygulamanın önemli bir yönü de kağıt israfının önüne geçecek olması” diye konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni