Bisiklet Taksiler’den 5 bin 398 kişi faydalandı

Lüleburgaz Belediyesi’nin her geçen yıl daha fazla ilgi gören Bisiklet Taksilerinden faydalanan kişi sayısı bir önceki yıla göre yüzde 54 artarak 5 bin 398 kişiye ulaştı. 65 yaş üzeri, engelli, hamile ve küçük çocuklu vatandaşların ücretsiz bir şekilde yararlanabildiği Bisiklet Taksilerden geçtiğimiz yıl 3 bin 400 kişi faydalanmıştı.

 

Lüleburgaz Belediyesi’nin temalı olarak kutladığı yıllardan biri olan 2017 Bisiklet Yılı’nda küresel iklim değişikliğine karşı farkındalık oluşturmak için uygulamaya koyduğu Bisiklet Taksilere ilgi her geçen yıl artıyor. Son 3 yılda vatandaşlar tarafından kullanımında yüzde 100’ün üzerinde artış sağlanan Bisiklet Taksilere ilgi sadece geçtiğimiz yıl yüzde 54 oranında arttı. Sırasıyla 2020 yılında 2 bin 500, geçen yıl 3 bin 500 kişinin kullandığı Bisiklet Taksileri bu yıl 5 bin 398 kişi kullandı.

 

Kimler faydalanabiliyor?

Lüleburgaz Belediyesi’nin 2017 yılında “İklim Değişikliğine Karşı Bisikletlerimizle Mücadele Ediyoruz” sloganıyla hizmete sunduğu Bisiklet Taksilerden 65 yaş üzeri, engelli, hamile ve küçük çocuklu bireyler faydalanabiliyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni