Birlikte yaşamak mümkün

İzmir Büyükşehir Belediyesi 15-16 Ekim tarihlerinde sokak hayvanlarının yaşamını kolaylaştıracak kararlar alınması hedeflenen bir çalıştay düzenleyecek. “Birlikte Yaşamak Mümkün” başlıklı çalıştay Pako Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü’nde yapılacak.

 

Sokak hayvanlarının bakımı, tedavisi ve sahiplendirilmesinde Türkiye’ye örnek olacak çalışmalara imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 15 – 16 Ekim tarihlerinde "Birlikte Yaşamak Mümkün" başlığı ile bir çalıştay düzenleyecek. Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü ile Hayvanlar İçin Projeler Derneği tarafından organize edilen çalıştay Pako Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü’nde yapılacak. Çalıştayda hayatın birlikte paylaşıldığı can dostlarla ideal yaşanılabilir bir kent yaratma amacı ile neler yapılabileceği masaya yatırılacak.

 

5 ana başlık

Çalıştayın ilk gününde "Sokak hayvanlarına yönelik kamusal çalışmalar", "Hayvan refahı, davranışları ve barınak yönetimi", "Hayvan hakları bağlamında kentsel politika ve planlama", "Bilinçli besleme ve pozitif davranış eğitimi",  "İdeal birlikte yaşamda, toplumsal iletişim’ konularında fikirler üretilecek, talep ile öneriler getirecek. 

 

Atölye çalışmaları

Çalıştayın ikinci gününde ise katılımcılar, "Hayvan hakları üzerine yanlış ve doğru bilinenler", "Şehir planlamada sokak hayvanlarının göz önüne alınıp alınmaması üzerine tartışmalar", "Sokak hayvanlarının beslenmesine yönelik tartışmalar", "İnsan ve hayvan yaşamının refahı için toplumsal uzlaşma", "Toplumsal yaşam unsuru olarak sokak hayvanları" konu başlıklarında atölye çalışması yapacak. Çalıştay rapor ve sunum ile son bulacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni