Beydağ’da Cumhuriyetin 99. Yıl Dönümü Coşkusu

Beydağ’da, Cumhuriyetin 99’uncu kuruluş yıl dönümü, Atatürk Anıtı’nda Beydağlılar tarafından ilk günkü gibi aynı coşku ve heyecanla kutlandı.

 

Cadde ve sokaklar ay-yıldızlı bayrak ve Atatürk posterleriyle donatıldı. 28 Ekim günü

Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreniyle başlayan etkinlikler bugün tören alanındaki kutlama etkinlikleriyle devam etti. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenle coşku doruğa ulaştı. Beydağ Belediyesi,

 

kenti boydan boya geçen Ödemiş Caddesi, Kurtuluş Bulvarı ve Atatürk Anıtı’nı bayram için hazırladı.

 

 

Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen törende Beydağ Kaymakamı Fırat Kadiroğlu,

 

Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar’ın yanı sıra ilçe protokolü ve vatandaşlar Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı, coşkuya ortak oldu. Cumhuriyet Bayramı coşkusu Beydağ’da sokaklardan meydanlara kadar, ilçenin her noktasında doyasıya yaşandı.

 

Halk oyunları gösterileri yapıldı, şiirler kompozisyonlar okundu. Yarışmaya girerek dereceye sahip olan öğrencilere ödülleri takdim edildi.

 

“Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir”

Başkan Yılmazlar, “Bugün tarihimizin en değerli günlerinden birini, gerçek bir bayramı kutluyoruz. Bugün büyük bir mutluluk ve gururla, insandan, çoğulculuktan, hak ve hukuktan, adaletten, özgürlüklerden yana olan Cumhuriyetimizin 99. yıl dönümünü kutluyoruz.

 

Savaşlar ve işgallergörmüş ülkemizin güzel topraklarına bir bahar gibi gelen Cumhuriyet, elbette kolay tesis edilmemiştir. Halkın iradesi ve idaresinden yana olan bu rejim için çok sancılı süreçlerden geçilmiştir. Yokluk ve türlü zorluklar içindeki ülkemizin insanlarının yorgunluğunu gören, vatandaşların bağımsızlığa ve özgürlüğe olan ihtiyacını bilen ve önemseyen bir deha önce Meclis’i kurmuş ve “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” demiştir. O deha, o büyük önder, o Mustafa Kemal Atatürk 29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyet ile birlikte Türkiye’nin de ilk Cumhurbaşkanı seçilmiştir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle ilkelerinden asla şaşmayacağımız, eşsiz bir miras olarak aldığımız ve çocuklarımıza emanet edeceğimiz Cumhuriyet’imizin 99. Yıl dönümünü kutluyor; devrimleri ve dehası ile bize bu ufku açan büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Cumhuriyet’in tesisi ve ilerlemesinde emeği bulunan herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Beydağ’da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları; akşam saat 20.00’de Cumhuriyet kortej yürüyüşü ve fener alayı ile son bulacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni