Bayraklı’nın yeşil oranı her yıl artıyor

Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma hedefiyle çalışmalarını sürdüren Bayraklı Belediyesi, yerel seçimlerden bu yana geçen yaklaşık 3 yılda ilçedeki yeşil alan miktarını 60 bin metrekareye çıkardı. Yılda ortalama 10 bin metrekare yeni yeşil alan kazandıran ekipler, ilçenin her mahallesindeki boş alanları değerlendiriyor. Başkan Serdar Sandal, “Bayraklı, İzmir’in en yeşil ilçelerinden biri oldu. Çocuklarımıza rahat nefes alabilecekleri güzel yarınlar bırakmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

ÜÇ YILDA 60 BİN 769 METREKARE YEŞİL ALAN

İlçe genelindeki park, yeşil alan ve sosyal donatı alanı oranını artırmak için çalışmalarını aralıksız sürdüren Bayraklı Belediyesi, yerel seçimlerden bu yana ilçeye 60 bin 769 metrekare yeni yeşil alan kazandırdı. Bu kapsamda son dönemde yürütülen çalışmalarda Osmangazi Mahallesi 617/5 sokakta 3 bin metrekarelik yeni yeşil alan yaratıldı. Soğukkuyu’daki 3 bin 400 metrekarelik alana sahip Köy Enstitüleri Parkı baştan sona yenilenirken yeşil oranı artırıldı. Osmangazi Mahallesi 647 sokakta da sıfırdan 3 bin 739 metrekarelik dev park inşa edildi. Çalışmalarda ilçe genelinde binlerce fidan ve mevsimlik çiçek dikildi. Atıl haldeki boş alanlar ağaçlandırıldı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından sürdürülen çalışmalar, vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılandı.

“GELECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Geleceğimizi düşünüyor ve yarınlara daha güzel bir Bayraklı bırakmak istiyoruz. Bu nedenle parklarımızı, yürüyüş yollarımızı, oyun gruplarını, kent ekipmanlarını, spor aletlerini yeniliyor, değerlendirilebilecek her alanı yeşillendiriyoruz. İzmir’in en yeşil ilçelerinden biri olarak çocuklarımıza karşı kendimizi sorumlu hissediyoruz ve onlara daha yanaşabilir bir dünya bırakmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı