Başkan Türkyılmaz’dan Mudanya Hükümet Konağı Uyarısı

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 28 metre ve 6 katlı olarak onayladığı Mudanya Hükümet Konağı projesinin, İçişleri Bakanlığı yönetmeliğine aykırı olduğunu belirtti.

 

Başkan Türkyılmaz, hükümet konakları projelerinde uygulanacak usul ve esaslar yönetmeliğine göre bina kat adedinin zemin + 2 kattan fazla olmaması, zorunlu olmadıkça kat sayısının artırılmaması gerektiğini belirtirken, “Mudanya’nın kentsel kimliğini bozacak bir yapılaşmaya izin verilmesi, umuyoruz ki gelecekte telafisi olmayan bir sonuç doğurmaz” diye konuştu.

 

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan Mudanya Hükümet Konağı’nın, Tekel Parkı’nın bulunduğu otopark alanına 28 metre yüksekliğindeki 6 katlı bina inşa edileceğini kaydeden Başkan Türkyılmaz, “Temmuz ayında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanlığından projeye yapı ruhsatı düzenlememize ilişkin yazı gönderildi. Bu talebe istinaden yaptığımız incelemeler sonucunda bina kat yüksekliğinin Bursa Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği Kat Yükseklikleri mevzuatına uygun olmadığını belirterek, proje konusunda detaylı bilgi istedik. Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliğinin ilgili maddesinde yapılaşma koşullarına ilişkin ayrık, bitişik, blok yapı nizamı ile taban alanı kat sayısı, kat alanları kat sayısı, emsal, bina yüksekliği, yapı yaklaşma mesafelerinin belirtilmesi gerekir. Mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne ait olan taşınmazın bina yüksekliğinin uygulama imar planında belirtilerek bahse konu eksikliklerinin giderilip projeler ile başvuru yapılmasını istedik. Ancak Bursa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, yapı ruhsatının Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce düzenlenmesini istemiş, bu kapsamda binaya ilişkin yapı ruhsatı Bakanlıkça verilmiştir” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni