Avcılar Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Avcılar Belediyesi’nde 1181 işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Anlaşmanın ardından açıklama yapan Avcılar Belediye Başkanı Hançerli, “Uzattığımız el sıkıldı. Avcılar'a, tüm işçilerimize hayırlı olsun. İstanbul ilçeleri arasında en iyi sözleşmelerden birini imzaladık" dedi.

 

Yüz güldüren anlaşma…

Avcılar Belediyesi personellerini ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri sonuçlandı. Avcılar Belediyesi, Belediye-İş Sendikası İstanbul 2 No'lu Şube ve Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) arasında gerçekleştirilen toplu sözleşme süreci yüz güldüren bir maaş artışı ile son buldu.

Bathonea Yapı Aş. binasında gerçekleşen imza törenine; Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Belediye İş Sendikası Genel Başkan Yardımcı Bayram Özkan, SODEMSEN Genel Sekreteri Cahit Korkmaz, Belediye İş Şube Başkanı Savaş Doğan, CHP Avcılar İlçe Başkanı Erdal Nas, İYİ Parti Avcılar İlçe Başkanı Serkan Yalım, Gelecek Partisi Avcılar İlçe Başkanı Ahmet Şahin, DEVA Partisi Avcılar İlçe Başkanı Erkan Uzun, Saadet Partisi Avcılar İlçe Başkanı Şaban Yılmaz, Yeniden Refah Partisi Avcılar İlçe Başkanı Mustafa Demirci, mahalle muhtarları, siyasi parti ve STK yöneticileri, Avcılar Belediyesi Başkan yardımcıları ve meclis üyeleri, sendika yöneticileri ve işler katıldı.

“Uzattığımız elimiz sıkıldı”

Anlaşmanın ardından açıklama yapan Avcılar Belediye Başkanı Hançerli, “Uzattığımız el sıkıldı. Avcılar'a, tüm işçilerimize hayırlı olsun. İstanbul ilçeleri arasında en iyi sözleşmelerden birini imzaladık" dedi.

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli’nin konuşmasının tamamı;

Çok güzel bir an. Mutlu olduğumuz bir an. Mutlu olduk çünkü uzlaştık. Mutlu olduk çünkü uzattığımız el sıkıldı. Uzattığımız el havada kalmadı. Bizde uzattığımız eli aman tutmadılar,aman yakalamadılar diye geri çekmedik. Elimiz sıkıca çalışma arkadaşlarımızı sarsın diye elimizi hep havada tuttuk. Bugün mutlu bir anı, bugün toplu sözleşme anını beraber gerçekleştiriyoruz.

 

Her şart ve koşulda demokrasiyi savunuyoruz. “

Biz sosyal demokratız. Demokrasiyi her şart ve koşulda savunuyoruz. Nasıl meclisimizde rakip ve farklı siyasi parti arkadaşlarımızın hiçbir saniye sözlerini kesmediysek, istedikleri kadar konuşabilme hakkını kullanabiliyorsa çalışma arkadaşlarımızında anayasaca tanınan ama bu memlekette pekte tanınmayan grev haklarını, toplu sözleşme haklarını özgürce yaşayabilmelerinin önünü sonuna kadar açmaya çalıştık. Yani grev olsun diye çalışmadık. Ama çalışma arkadaşlarımızın, emekçilerin hak arama mücadelesine engel olmak bir yana destek olduk. Çünkü bu memlekette hep engel olunur, engel olmaya çalışılır. Konuştuk, hep konuşmayı, müzakere etmeyi istedik. Greve çıkıldığında da tabi yasal hakkınız, grev hakkınızı kullanın dedik. Başka yerlerde grev yapılırken açılmaz binalar, açılmaz parklar. Onlar şurda yapmak istiyoruz dediler buyurun dedik bütün kapıları açtık. Ne ihtiyaçları varsa karşıladık. Dolayısıyla çalışma arkadaşlarımızla ya da bu memlekette herhangi bir insanla grev süreci eylem süreci bir kavga süreci değil. Bir çatışma süreci değil. Demokratik hak ve özgürlükleri kullanma süreci. İşte bu nedenle belki istismar edilebiliriz, belki fazla istismar ediliyor olabiliriz, ama olsun… Nihayetinde güzel bir sonuç aldık. Uzlaştık. Zorla olan bir şeyin tadındansa, uzlaşmayla olan bir şeyin tadı çok daha farklıdır. Ve güzeldir. Biz çalışma arkadaşlarımızla uzlaştık, anlaştık ve toplu sözleşme yaptık.

Çalışma huzurumuzun, çalışma performansımızın belediyeyi, Avcıları sahiplenme hissiyatının duygusunun da büyük oranda arttığını yükseldiğini ve hiç hesap kitap yapmadan sekiz saatse dokuz saat çalışmayı isteyeceklerini çalışacaklarına olan güvenimizde en büyük değerimiz olmavacak. Avcılar kazanacak. Avcılar halkı kazanacak.

Ben toplu sözleşmemizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun derken 1181 çalışma arkadaşımız ve 458 bin Avcılarlı komşumuza hayırlı uğurlu olsun.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni