Sektörlerin Yenilikçi Ruhları İçin: Dell İş İstasyonları

İş istasyonları, normal PC’lerle karşılaştırıldığında daha yüksek performans, görüntü kalitesi ve profesyonel Bağımsız Yazılım Satıcısı (ISV – Independent Software Vendor) sertifikasyonlarıyla gelişmiş bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Tasarımdan petrol aramalarına, büyük altyapı inşaatlarından bilimsel araştırmalara kadar pek çok alanda kullanılan iş istasyonlarını seçerken donanım, yazılım ve kabiliyetleri iyi incelemekse büyük önem taşıyor. Dell Technologies Türkiye Müşteri Çözümleri Grubu Ülke Satış Lideri Ümit Yeşiltaş iş istasyonlarının bilgi işleme gücü, dayanıklılık ve yazılım sertifikasyonları söz konusu olduğunda normal ticari bilgisayarlardan farklılık gösterdiğine dikkat çekerek “Cihazlarla günde saatlerce yoğun işlemler yürütmesi gereken meslekler için iş istasyonlarının gücü ve dayanıklılığı inanılmaz derecede fayda sağlıyor” diyor.

 

Yeşiltaş, Dell olarak sundukları iş istasyonlarının özelliklerine de değiniyor: “İş istasyonu kullanıcılarının güçlü performans ihtiyaçlarını karşılamak için Dell Precision iş istasyonları, kurumsal düzeyde yüksek performanslı bileşenlere sahip. Kapalı bir ortamda yüksek hız ve performansta çalışan bileşenler, hızlıca giderilmesi gereken yüksek ısılar üretiyor. Bu sorunu çözmek için Dell tasarımcıları, Precision için ısının verimli bir şekilde dağılmasını sağlayan benzersiz bir termal yapı uyguladı. Tasarımcılar, ısı dağılımını artırmak için fan kanatlarını karbon fiberden yaparak inceltmek ve hava akışını optimize etmek için kanat sayısını yüzde 25 oranında artırmak suretiyle iki önemli iyileştirme yaptı. Buna ek olarak Precision, soğuk hava ve sıcak hava için birer giriş yerine, sıcak havanın iki yönde çıkmasını sağlayan ve geleneksel bir fana göre yüzde 60'a kadar daha fazla ısı dağıtan çıkışa sahip çift çıkışlı bir yaklaşım sunuyor.”

 

Yalnızca yüksek performans değil, yazılım ve donanım da önemli

Yüksek performanslı bileşenlerle bir yapı oluşturmanın işin yalnızca ilk adım olduğunu hatırlatan Yeşiltaş, iş istasyonlarının birlikte sorunsuz bir şekilde çalışan donanım ve yazılıma da sahip olması gerektiğini vurgulayarak “Dell, kullanıcıların profesyonel yazılımlarını Precision iş istasyonlarında verimli ve güvenilir bir şekilde çalıştırabilmelerini sağlamak için 20.000'i aşkın sertifikasyondan oluşan bir portföye sahip çok çeşitli sektörlerden ve uzmanlık alanlarından 32'den fazla yazılım satıcısıyla iş ortaklığı yürütüyor. Ayrıca yeni Precision iş istasyonları, kullanıcı tercihlerini öğrenebilen ve bilgi işlem kaynaklarını (CPU, bellek ve sabit disk gibi) en sık kullanılan profesyonel yazılımlara tahsis edebilen ücretsiz yapay zekâ destekli Dell Optimizer ile önceden yüklenmiş olarak geliyor. Dell Precision iş istasyonu yalnızca yüksek kalitede bilgi işleme yeteneği değil, aynı zamanda benzersiz bir ekran deneyimi de sunuyor” diyor.

 

 Kullanıcıların öncelikli tercihi kolay taşınabilirlik

Son olarak kullanıcıların talep ve beklentilerine her zaman kulak verdiklerini vurgulayan Yeşiltaş, tasarımların bugüne kadar yapılan görüşme ve testlerin çıktıları doğrultusunda geliştirildiğine dikkat çekiyor:   “Dell tasarımcıları; farklı sektörlerden farklı cinsiyet ve yaşlar arasındaki mobil iş istasyonu kullanıcılarıyla yapılan görüşmelerde ve testlerde, ilgili kullanıcıların daha büyük bir ekran tercih ettiklerini, ancak aynı zamanda mobil iş istasyonlarının mümkün olduğunca küçük, ince ve taşınabilir olmasını istediklerini tespit etti. Taşınabilirliğin önemini korurken büyük bir ekrana sahip olmasını sağlamak zorlu olsa da Dell tasarımcıları, dört taraflı zarif InfinityEdge ekrana, yüzde 94'e varan ekran-gövde oranına sahip ve sadece 2,2 kilogram ağırlıktan başlayan 17” mobil iş istasyonu yeni Precision 5750'yi geliştirdiler. Dell tasarımcıları bu iş istasyonuna ayrıca, kullanıcı deneyimini artırmak üzere ekran karşısında uzun süreli çalışmalarda göz konforunu optimize etmek için isteğe bağlı TÜV sertifikasyonuna sahip mavi ışık panelleri dâhil etti. Bu özellik, doğru renk dengesi ve canlı renkler sağlarken zararlı mavi ışık emisyonlarını filtreleyerek göz yorgunluğunu azaltıyor. Yüksek performans, dayanıklılık ve görüntü deneyiminden ödün vermeyen Precision iş istasyonu, birçok kişi için güvenilir bir yol arkadaşı hâline gelmiş durumda. Bu yüksek performansı korumak için Dell tasarımcıları, Precision iş istasyonu serisinin tamamı için tutarlı, kullanıcı merkezli bir tasarım benimsedi. Nihayetinde Precision, birçok sektörden profesyonelin eşsiz bir deneyim yaşamasının yolunu açtı. Bu nedenle de tasarımcılardan veri bilimcilere kadar güvenilir bir cihaz olarak tercih edilmesi hiç şaşırtıcı değil”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni