Mücevher İhracatçıları Birliği aynı anda iki kıtadaki fuarlara milli katılım gerçekleştiriyor

Mücevher İhracatçıları Birliği (MİB) öncülüğünde Türk mücevher firmaları, aynı anda hem Asya hem de ABD pazarlarında ihracat atağı yapmaya hazırlanıyor. Dünyanın en büyük üç mücevher fuarından biri olan JGW Singapore’a 64 firma ile katılan Türkiye, ABD’nin en büyük ikinci fuarı JIS FALL–MIAMI’ye bu yıl ilk kez katılacak.

  

Mücevher İhracatçıları Birliği aynı anda iki kıtadaki fuarlara milli katılım gerçekleştiriyor. Türk mücevher sektörü, Mücevher İhracatçıları Birliği (MİB) öncülüğünde aynı anda hem Asya hem de ABD’nin en önemli fuarlarına çıkarma yapıyor. 27 – 30 Eylül tarihlerinde gerçekleşen dünyanın üç büyük mücevher fuarından biri olan Jewellery & Gem WORLD Singapore (JGW Singapore) fuarında, 64 firmanın katılımı ile Türk pavilyonu yer alıyor. Türkiye, 30 Eylül – 3 Ekim tarihlerinde düzenlenen ABD’nin en büyük ikinci fuarı Jewelers International Showcase Fall – Miami (JIS FALL – MIAMI) fuarına ilk kez milli katılım gerçekleştirecek.

 

Hedef İtalya ve Hindistan’ın önüne geçmek

Dünyanın 30’u aşkın ülkesinden mücevher üreticilerini ve sektör paydaşlarını Uzak Asya’da buluşturan JGW Singapore, pandemi nedeniyle 2019 yılından bu yana ilk kez düzenleniyor. Türkiye, Singapore Expo’da gerçekleşen fuara 606 m2 alana kurulan Türk pavilyonu ile katılıyor. Uzak Asya’nın Türkiye için önemli bir pazar olduğuna dikkat çeken Mücevher İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Burak Yakın, JGW Singapore’un Türk mücevherinin tanıtımı için önemli bir etkinlik olduğunu belirtti. Yakın, “Başta Hong Kong olmak üzere Asya ülkelerine ihracatta önemli artışlar gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. 2022 yılında Hong Kong, en çok ihracat yaptığımız üçüncü ülke konumunda. Aynı zamanda Asya pazarını domine etmek üzere yarış halinde olduğumuz Hindistan, İtalya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Japonya’nın önüne geçmek üzere girişimlerimize hız verdik” dedi.

 

Türk mücevheri Miami’deki fuarda ilk kez sergilenecek

Türk mücevher sektörünün 2022 yılında en çok ihracat yaptığı üçüncü ülkenin ABD olduğunu aktaran Yakın, Türkiye’nin ülkedeki en büyük ikinci mücevher fuarı olan JIS FALL – MIAMI’ye ilk kez katılım göstermesinin önemine dikkat çekerek şunları söyledi: “Sektörümüz, Türkiye’nin ABD’ye ihracatında 3'üncü sırada yer alıyor. Bu da bize önemli bir sorumluluk yüklüyor. Miami, mücevher ticaretinde Güney Amerika ve Karayipler’e açılan kapı konumunda. Dolayısıyla Türk mücevherinin değerini ve kalitesini, Miami’ye gelen 600’den fazla yerli ve uluslararası katılımcının arasında tanıtmak ve alıcılarla buluşturmak bizim için çok önemli. Buradaki pazar payımızı artırmamıza önemli katkıları olacağına inanıyoruz.”

 

İstanbul Jewelry Show için 90 ülkeden alıcılar davet edildi

Mücevher İhracatçıları Birliği, 6-9 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek olan İstanbul Jewelry Show için de hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. Dünyanın en büyük beş mücevher fuarı arasında yer alan İstanbul Jewelry Show, İstanbul Fuar Merkezi'nde organize edilecek. Bölgenin en çok tercih edilen uluslararası mücevher fuarı olarak Doğu Avrupa'dan Yakın Doğu'ya, Rusya'dan Kuzey Afrika'ya, Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinden Orta Doğu'ya sektörün önemli firma ve markalarını alıcılar ile buluşturan fuar, Türk mücevher sektörünün gelişmesine ve büyümesine katkı sağlayacak. Yönetim Kurulu Başkanı Burak Yakın,  fuar için yeni alıcılara ve pazarlara ulaşmak adına çalışmalarını sürdürdüklerini kaydederek, “Fuar kapsamında dünyanın dört bir yanından davet ettiğimiz alıcıların Türk firmalarla ikili görüşmeler gerçekleştirmelerini sağlayacağız. 90 ülkeden alıcıları davet ettik, binin üzerinde alıcının katılmasını öngörüyoruz. Özellikle Suudi Arabistan ile ilişkilerin normalleşme sürecine girmesiyle birlikte ticaretin canlanması için aksiyon alan ilk birliklerden biri olarak, Al Romaizan, L’azurde, Al Haddad, Al Sharaby başta olmak üzere önde gelen mücevher firmalarını davet ettik. Tüm katılımcıları ünlü Türk misafirperverliğiyle en iyi şekilde ağırlayarak, fuarımıza her geçen yıl artan ilginin en üst seviyeye çıkması için elimizden geleni en iyi şekilde yapacağız” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni