Kadın Girişimcilik Günü, kadınlar için yeni fırsatlar teşvik eden programlar ve kadın girişimcilerin ilham veren hikayeleri ile kutlanıyor

British Council, Kadın Girişimcilik Günü’nü, kadınlar için yeni fırsatlar teşvik eden programları ve kadın girişimcilerin ilham veren hikayeleri ile kutluyor

 

Birleşik Krallık'ın kültürel ilişkiler ve eğitim fırsatlarından sorumlu uluslararası kuruluşu olan British Council, Kadın Girişimcilik Günü (19 Kasım) çerçevesinde değerli kadın girişimcilerin hikayelerini öne çıkarıyor ve kadın odaklı programlarına katılma fırsatı sunuyor.

 

Birçok ülkede, kadınlar işgücünde yetersiz temsil edilmeye devam ediyor. Girişimcilik, kadınların iş bulmalarına ve finansal bağımsızlık kazanmalarına yardımcı olmanın etkili bir yolu olsa da eğitim, öğretim, finans ve iş destek önlemlerine erişim eksikliği, buna başlamayı zorlaştırıyor. British Council, kadınları güçlendirmek ve kendi işlerini kurmak için bilgi, beceri ve destek kazanmalarına yardımcı olmak üzere bir program sunuyor.

 

British Council'ın 'STEM Alanında Kadınlar' programı, kadınlara Birleşik Krallık’ın önde gelen bir üniversitesinde bir bilim, teknoloji, mühendislik veya matematik programında yüksek lisans veya erken akademik burs almaları için olanak sağlıyor. Programın üçüncü yılında British Council, Türkiye, Arnavutluk, Bosna Hersek, Kuzey Makedonya, Kosova, Sırbistan, Karadağ, Kazakistan ve Özbekistan’dan kadınların faydalanması için, önde gelen Birleşik Krallık üniversiteleriyle ortaklaşa bir burs programı başlatıyor. STEM alanında kariyer yapmayı düşünen ve gelecek nesillere ilham vermek isteyen kadınlar, maddi destek için burs başvurusunda bulunabilecekler.

 

British Council, tüm kadınları ve kız çocuklarını güçlendirmenin ve cinsiyet eşitliğini sağlamanın kapsayıcı, açık ve refah içinde toplumlar yaratmak için çok önemli olduğuna inanmakta ve programları aracılığıyla, kadınlar ve kızlar için olanaklar yaratmaktadır. Bu sebeple, Kadın Girişimcilik Günü'nde, önemli başarılara imza atan kadınların hikayelerini, diğer kadınlara ilham olması için paylaşıyor…Türkiye’den Yunanistan'a, İspanya’dan Ukrayna ve Gürcistan'a tüm bu kadınların ortak bir yanı bulunuyor; onlar British Council’ın program katılımcıları, iş ortakları ve hibe sahipleri olan ve benzersiz hikayelere sahip güçlü kadın girişimciler!

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni