Dünya rekortmeni milli yüzücü Emre Sakcı'dan Nezih Barut'a anlamlı hediye

Türkiye’nin iyileştiren gücü Abdi İbrahim’in ana sponsorluğunu üstlendiği milli yüzücü Emre Sakcı, FINA’nın kendisine vermiş olduğu dünya rekoru belgesini, Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut’a hediye etti. 

Türk ilaç sektöründe bir ilke imza atarak yüzme sporunu destekleyen Abdi İbrahim, “Sağlık ve Spor” alanında yürüttüğü toplumsal yatırım programları çerçevesinde, 4 yıl süreyle milli yüzücü Emre Sakcı’nın ana sponsorluğunu üstlenmişti. 

2021 yılının aralık ayında Gaziantep’te düzenlenen Türkiye Şehitkamil Arena Kulüpler Arası Kısa Kulvar Genç ve Açık Yaş Yüzme Şampiyonası’nda, 50 metre kurbağalama dalında 24.95’lik derecesi ile dünya rekorunu kıran milli yüzücü Sakcı, Abdi İbrahim’e teşekkürünün bir göstergesi olarak FINA’nın kendisine verdiği rekor belgesini Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut’a hediye etti. 

 “Spor alanındaki desteklerimiz devam edecek”

Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, hediye takdiminde Emre Sakcı’ya nazik jesti için teşekkür ederek şu açıklamalarda bulundu: “Abdi İbrahim olarak tam 111 yıldır insanlığa hizmet için cesaret, tutku ve sorumlulukla çalışmalarımıza yön veriyoruz. Bu misyonumuza katkı sağlayacak HEAL2030 adını verdiğimiz sürdürülebilirlik stratejimizi, ESG (Environmental, Social, Governance/Çevresel, Sosyal ve Yönetişim) bakış açısıyla şekillendiriyoruz. HEAL2030 stratejimizin sosyal ayağındaki öncelikli başlıklardan biri de ‘Sağlık ve Spor’. Bu doğrultuda 2021 yılında, milli yüzücümüz Emre Sakcı’nın başarı yolculuğuna, uzun soluklu destek verme kararı aldık ve takip eden yıl da genç milli yüzücümüz Merve Tuncel’in sponsorluğunu üstlenerek Türk ilaç sektöründe bir ilki gerçekleştirdik. Emre; gösterdiği performans, kazandığı madalyalar ve kırdığı rekorlarla yeni yetişen sporculara iham vermekle kalmadı, tüm Türkiye’nin de gururu oldu. Bu başarılarında payımız olduğunu bilmek, bizim için mutluluk verici. Abdi İbrahim olarak sportif başarının ülke markasına katkı sunan en etkili araçlardan biri olduğuna inanıyoruz. Bu anlamlı hediye için Emre’ye çok teşekkür ediyor, kendisine sonsuz başarılar diliyorum.”

“Abdi İbrahim’in inancı bana güç verdi” 

Emre Sakcı ise “Abdi İbrahim ile yolumuz ilk olarak 2021 yılında kesişti. Bu sponsorluk kariyerimdeki kilometre taşlarımdan bir tanesi oldu. Bu desteğin sağladığı güven ve motivasyon, en iyisini yapmak için bana daha da güç verdi. Ben de bu güç ve inançla dünya rekorunu kırarak, 50 metre kurbağalamada 25 saniyenin altına inen ilk sporcu oldum. Kariyerimde beni ileri taşıyan her kulaçta, Abdi İbrahim’in de payı olduğuna yürekten inanıyorum. Bu vesileyle başta Sayın Nezih Barut olmak üzere tüm Abdi İbrahim ailesine bana inandıkları ve uluslararası alanda başarı hedefleyen benim gibi sporcuları destekledikleri için teşekkür ediyor, FINA tarafından verilen bu rekor belgesini Sayın Nezih Barut’a armağan ediyorum” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni