Dardanel, Kallimanis İle Güçleniyor

Dünya deniz ürünleri pazarında yeni bir dönem başlıyor

 

Türkiye’nin 1 numaralı tercihi Dardanel’in Yunanistan’ın köklü deniz ürünleri markası Kallimanis’i satın alma süreci resmi olarak tamamlandı. Sektöründeki uzmanlığı ve bilgi birikimini Kallimanis’in 65 yıllık tecrübesiyle birleştiren Dardanel, bu satın alma ile yeni ihracat pazarlarına açılmak için önemli bir adım attı.

 

Dardanel, Türkiye’den dünyaya açılan global bir balık ve deniz ürünleri markası olma hedefiyle yatırımlarına devam ediyor. Bu vizyonla, Yunan deniz ürünleri üreticisi Kallimanis’i resmen devralan Dardanel, ihracatta büyüme planlarına hız verdi.  

 

Dardanel Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, Kallimanis’le güçlerine güç katacaklarını söyledi: “Dardanel olarak, yurt dışında büyüme hedeflerimiz doğrultusunda, Kallimanis ile önemli bir güç birliği yaptık. Yaklaşık 40 yıllık geçmişinde Dardanel’e ilham veren birçok değeri temsil eden Kallimanis’e büyük saygı duyuyoruz. Kallimanis ile geleceği planlarken, aynı dili konuştuğumuzu fark ettik ve güçlerimizi birleştirmeye karar verdik. Bu anlaşmanın, uluslararası deniz ürünleri pazarında yeni bir çağ açacağına eminim.”

 

DERİN UZMANLIK, YÜKSEK KALİTE VE YENİLİKÇİLİK 

Yunanistan’da geçmiş yıllarda 28’lik pazar payına ulaşmış olan sektör lideri Kallimanis, aynı zamanda büyük bir ihracat potansiyeline sahip. Kallimanis gibi güçlü bir markaya yatırım yaparak büyümeye devam eden Dardanel; Yunanistan ve Avrupa başta olmak üzere, yeni pazarlarla ihracat coğrafyasını genişletmeyi ve dünyanın önde gelen balık ve deniz ürünleri markalarından biri olmayı hedefliyor. 

 

Derin bir uzmanlık, yüksek kalite ve deniz ürünlerinde yenilik tutkusunu temsil eden Dardanel ve Kallimanis’in sektörlerindeki toplam tecrübeleri 100 yılı aşıyor. Bu iki köklü şirketin güç birliği, aynı zamanda iki ülke arasındaki ekonomik bağları da kuvvetlendirecek. Kallimanis’in Yunanistan’ın Aigio şehrinde bulunan modern üretim tesisleri tam kapasite şekilde çalışacak, markanın kendi ülkesindeki faaliyetlerine de hız kazandırılacak. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni