Azerbaycan Yatırım ve Genç Girişimcilik Forumu

İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF) ve Azerbaycan Cumhuriyeti Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme Ajansı (KOBIA) tarafından genç girişimcileri desteklemek amacıyla Bakü’de düzenlenecek olan "Azerbaycan Yatırım ve Genç Girişimcilik Forumu" küresel yatırımcılar ve start-up’ları bir araya getiriyor.

 

“Gençlik Odaklı Geleceğe Doğru” sloganıyla 17-18 Kasım’da Bakü Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan forumda, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT)’na üye ülkelerden farklı sektörlerden liderler ve profesyoneller bir araya gelecek. Forum, yatırımcılar ile hükümet yetkilileri, küresel şirket yöneticileri, uluslararası kurumlar, start-uplar ve mentorların bir araya gelebileceği yenilikçi bir platform oluşturacak.

 

İnovasyon, yatırım, teknoloji tabanlı şirketler ve start-up’ların uluslararası pazarda görünürlüğünün arttırılmasının hedeflendiği forumda, gençler, yeni uygulamaları keşfetme ve başarılı uluslararası projelerin yöneticileriyle bir araya gelme olanağı bulacaklar.

 

Türkiye Cumhuriyet Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı Farid Gayibov’un konuşmacı olarak katılması beklenen forum kapsamında düzenlenecek oturumlarda İİT üyesi ülkelerin istikrarlı ve sürdürülebilir bir ekonomik büyümeye sahip olmaları için yol haritaları ele alınacak.

 

"Avrasya'nın Yükselen Ekonomik Merkezi: Azerbaycan” başlıklı oturumda, Türkiye Cumhuriyeti KOBGEB Başkan Yardımcısı Bilal Kendirci, Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Salim Arda Ermut, İİT Ekonomik İşler Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ahmad Kawesa Sengendo, İslam Ticaret, Sanayi ve Ziraat Odası (ICCIA) Genel Sekreteri Yousef Hasan Khalawi konuşmacı olarak yer alacak.

 

"İnovasyon ve Teknolojinin İtici Gücü Olarak Gençler" başlıklı oturumda ise Rusya'nın Tataristan Gençlik İşleri Bakanı Timur Süleymanov’un da aralarında bulunduğu konuşmacılar, genç girişimcilere yönelik destekler ele alınacak.

 

"Start-up Büyümesini Destekleyen Yatırım Ekosistemleri Oluşturmak", "Geleceğin Kilit Oyuncuları: Küresel Girişimciler" ve "Unicorn'a Giden Yol: Yatırımcı Beklentileri" başlıklı oturumlarda ise global markaların yöneticileri ve yatırımcılar, genç girişimcilere şirketlerini küresel boyuta taşımanın ipuçlarını verecekler.

 

Azerbaycan’daki yatırım fırsatlarının da tanıtılacağı forumda, genç girişimciliğe odaklanan tüm paydaşlar arasında fikir alışverişleri gerçekleştirilecek ve olası işbirliklerinin temeli atılacak. İİT’ye üye ülkelerin karşılaştıkları zorlukların aşılmasına yönelik bilgi ağlarının kurulmasının da amaçlandığı forumda, çeşitli paneller ve yuvarlak masa toplantıları düzenlenecek.

 

ICYF Başkanı Taha Ayhan, Azerbaycan Yatırım ve Genç Girişimcilik Forumu’nun özellikle genç girişimcilerin küresel şirket yöneticileri ve karar alıcılarla bir araya gelmesi açısından önemli bir platform yarattığına işaret ederek, “Bakü’de düzenleyeceğimiz forum,  yatırımcıların ve girişimcilerin kendi aralarında ağ kurmaları ve dijital çağda sürekli büyüyen küresel girişimciler topluluğunu etkin şekilde harekete geçirebilmeleri için bir fırsat olacaktır. Ayrıca potansiyellerini en üst düzeye çıkarabilmenin ipuçlarına ulaşacaklardır. Forum ile hem ekonomik kalkınma anlamında çıktılar almayı hem de küresel ekosistemde özellikle genç girişimlecilere bilgi ve deneyim aktarımı yapılmasını amaçlıyoruz" dedi. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni