Avrupa ve Türkiye’nin önde gelen yatırımcıları, Revo Capital’in düzenlediği üçüncü ‘Building Bridges’ zirvesi için İstanbul’da bir araya geldi

Girişim ve yatırım dünyasına yön veren Revo Capital, ‘Revo Building Bridges’ etkinliğinin üçüncüsünü gerçekleştirdi. 9 Kasım’da iş ve cemiyet dünyasının buluştuğu lansman davetiyle başlayan etkinlik, 10 Kasım’da Türkiye ve Avrupa’nın önde gelen 350 yatırımcı, girişimci ve iş insanının katıldığı önemli bir zirveye ev sahipliği yaptı.

 

Türkiye’nin en büyük girişim sermayesi fonu Revo Capital, Türkiye ve Avrupa’nın önde gelen girişimci, yatırımcı ve iş dünyasının kanaat önderlerini 9-10 Kasım’da İstanbul’da bir araya getirdi. 2 gün süren zirvede Revo Capital Kurucu ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Bayrakdar, kurucu ortağı Berkin Toktaş ve Büyümeden sorumlu ortak Gizem Moral, Türkiye’den 270 ve Avrupa’dan 80 katılımcı olmak üzere 350 konuğu ağırladı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Revo Building Bridges zirvesi teknoloji ekosisteminin merkezi Kolektif House Maslak'ta gerçekleşti. Zirveye, iş dünyasının önde gelen isimlerinin yer aldığı ilham veren açılış konuşmaları ve paneller damga vurdu. Girişimcilik ekosisteminin yüz yüze buluştuğu, içgörülerin paylaşıldığı, iş stratejilerini tartışıp teknoloji endüstrisini ileriye taşıyan küresel eğilimlerin belirlendiği zirvede, Startup Wise Guys iş birliği ile girişimcilik yarışması yapıldı. 

 

Türkiye, Doğu Avrupa ve Baltık ülkelerindeki teknoloji girişimlerine yatırım yapan girişim sermayesi fonu Revo Capital, 10 Kasım’daki Revo Building Bridges zirvesinin açılış konuşmaclarını Revo Capital CEO’su Cenk Bayrakdar, Getir CEO’su Nazım Salur, Dünya Bankası Grubu özel sektör kolu IFC’nin Girişim Sermayelerinden Sorumlu Dünya Başkanı Mohamed Eissa ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu yaptı.    

Global yatırım ekosistemine ve girişimciliğe dair merak edilen konular ele alındı

Zirvede altı farklı başlıkta panel gerçekleşti. ISTKA’nın desteklediği “Girişimciliğin Merkezi: İstanbul” panelinde, küresel yatırımlardaki gerilemeye rağmen, Türkiye ve İstanbul girişimcilik ekosisteminin güçlü bir şekilde büyümesindeki etkenlere değinildi. Özyeğin Üniversitesi’nin desteklediği “Kurumsal İnovasyon” paneli, yüksek rekabetçi pazarda eğitimden sanayiye uzanan değişik türde kurumların, değişime ayak uydurmak, rekabetçi ve yenilikçi kalabilmek için, ürünlerinde, hizmetlerinde ve iş yapış şekillerinde uyguladıkları stratejilere yer verdi. Zendesk’in desteklediği Girişimlerin Unicorn Yolculuğu” panelinin odağında, dünyada kurulan her girişimcinin hayali olan ve değeri 1 milyar doları aşan bir şirket olma yolculuğundaki CEO’ların başarıyı yakalamak için benimsedikleri büyüme yapı taşları, sürdürülebilir ve hızlı büyümeyi dengeleme staretjileri, rekabete bakış açıları ve yatırım dünyasında yaşanan gelişmelere ilişkin düşünceleri yer aldı. Google’un desteklediği “Yatırımcı Dünyası” paneli ise girişimcilik ekosisteminin gelişmesi ve son iki yıldaki olumlu büyümeyi sürdürülebilir hale getirmek için yatırımcı dayanışmasının önemine, yatırımcıların potansiyel gördüğü sektörler ve küresel ölçekteki yavaşlama beklentisine, hem Türkiye hem de globalde yatırımcıların bakış açılarına dikkat çekti. Datasite’ın desteklediği “Başarılı Çıkış Hikayeleri” paneli, Türkiye'nin önde gelen seri girişimcilerini ağırladı. Panelde çıkış stratejisi planlamasının yanı sıra, başarılı bir çıkış hikayesi için girişimcilerin şirketlerini kurarken ve büyütürken uygulaması gereken stratejilere odaklanıldı. Son olarak AWS’ın desteklediği “Melek Yatırımcı” paneli, girişimleri ilk kuruldukları andan itibaren destekleyen ve ekosisteminin çok önemli bir parçası olan melek yatırımcılığın teşvik edilmesinin önemini vurguladı.

 

Amacımız Türkiye'den çıkan girişimleri dünyaya tanıtmak

170 milyon dolar büyüklüğünde bir fon yöneten Revo Capital’in öncelikli yatırım alanlarını finans, sağlık ve pazarlama teknolojilerinin yanı sıra kurumsal bulut, yapay zekâ ve büyük veri oluşturuyor. Zirvede yaptığı açılış konuşmasında girişimlerin küreselleşme eğilimine dikkat çeken Revo Capital Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Bayrakdar, “Türkiye girişim ekosisteminin 2022 yılında aldığı rekor yatırım ve büyüme, daha fazla Türk girişimin küresel arenada boy göstermesine ve aynı zamanda da yabancı yatırımcıların da ilgi odağı olmasını sağlıyor. Amacımız Türkiye'den çıkan girişimleri dünyaya tanıtmak, yurtdışı yatırımlarımıza da Türkiye fırsatları için köprü görevi görmek dedi.

Getir Kurucu ve CEO’su Nazım Salur açılış konuşmasında ise Türk girişimlerin yurtdışı başarı hikayeleri yaratabildiğinin kanıtlandığını, global şirket yaratmanın uzun bir serüven olduğunu ve Revo'nun bu yolculuğun başında ilk inanan olmasının değerini vurguladı.

 

Etkinlik kapsamında Revo Capital ve Doğu Avrupa’nın lider yatırım fonu Startup Wise Guys iş birliğinde düzenlenen girişimcilik yarışmasına 250’den fazla girişim katıldı. Girişimler, Revo Capital’in de dahil olduğu önde gelen iş insanlarından oluşan jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Birincilik ödülünü alan Freshsens Startup Wise Guys’dan 80 bin Euro yatırım aldı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni