Antalya Hali’nde yeni sezon açıldı

Başkan Böcek, ‘Üretmemiz gerekiyor’

 

Antalya Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hali 2022-2023 sezonu törenle açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, sezon açılışında, “Bütün vatandaşlarımızın, köylümüzün, üreticimizin, turizmcimizin, ticaretle uğraşan bütün esnafımızın emrinde olmak, gece gündüz demeden çalışmak boynumun borcudur. Çünkü gerçekten üretmemiz gerekiyor” dedi.

 

Antalya Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hali’nde 2022-2023 sezonu törenle başladı. Toptancı Hal Sezon Açılış Töreni’ne, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP İl Başkanı Nuri Cengiz, MHP İl Başkanı Hilmi Durgun, Meclis Üyeleri, Tarım İl Müdürü Gökhan Karaca, ATSO Başkanı Ali Bahar, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Antalya Ticaret Borsa Başkanı Ali Çandır, Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, Toptancı Hal Yaş Sebze Meyve ve Komisyoncular Derneği Başkanı Hasan Ali Yılmaz, Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, Muhtarlar, STK temsilcileri ve çok sayıda hal esnafı katıldı. 

 

TÜRKİYE ÜRETİMİNİN YÜZDE 50’Sİ ANTALYA’DAN

2022-2023 hal sezonunun bereketli ve bol kazançlı olmasını dileyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, tarımın ve tarımsal üretimin önemine değindi. Bu önemin pandemi sürecinde çok daha iyi anlaşıldığını söyleyen Başkan Böcek, tarımın ülke ekonomisine katkısının çok fazla olduğunu belirterek, “Gerçekten üretmemiz gerekiyor. Burası son derece verimli topraklar. Türkiye ve dünyanın sebze meyvesinin yüzde 50’sini Antalyalı çiftçilerimiz üretmekte. Yüzde 67’lik örtü altı üretimiyle de yine ilk sıradayız. Bunun kıymetini bilmek zorundayız” dedi. 

 

YERELDEN KALKINIYORUZ

Üreticilerin mazot, gübre, ilaç gibi girdi kalemlerine gelen zamlara da değinen Başkan Muhittin Böcek, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yerelden kalkınma ilkesiyle sulama suyunda enerji desteği, dijital tarım uygulamaları, fide, fidan dağıtımı ve hayvancılıkla ilgili pek çok konuda çiftçinin ve yetiştiricilerin yanında yer aldığını söyledi. 51 sulama kooperatifinin sulama suyundaki enerji ihtiyacının yüzde 80’inin Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığını ifade eden Başkan Böcek, “Destek verdiğimiz sulama kooperatifi sayımızı 55’e çıkarıyoruz” diye konuştu. 

 

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin haller ile ilgili de birçok çalışma yaptığını söyleyen Başkan Muhittin Böcek, şöyle devam etti, “Ziraat odaları, halcilerimiz çok rahat olsunlar. Haller ile ilgili de biz üzerimize düşeni yapacağız. İşlem hacmiyle ilk sıradayız. Önümüzdeki süreçte biz Antalya’mızda tüm hallerde kamera sistemiyle, güvenlik ve zabıta görevlisiyle gerekli olanları yapacağı. Çalışmalarımızı aynı azim ve kararlılıkla devam ettireceğiz. Köylümüzün, üreticimizin, turizmcimizin, ticaretle uğraşan bütün esnafımızın emrinde olmak, gece gündüz demeden çalışmak boynumun borcudur.”

 

YILMAZ: ‘İŞİMİZE DEVAM ETMEK İSTİYORUZ’

Toptancı Hal Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncular Dernek Başkanı Hasan Ali Yılmaz sezon açılışında yaptığı konuşmada, Antalya’nın turizm ve tarımın başkenti olduğunu hatırlatarak, 

 

“Toptancı Hal’de bu başkentin sevk ve idare merkezidir. Toptancı Hal, Balkanların, Avrupa’nın ve Rusya’nın pazar ihtiyacını gören, ülke ekonomisine döviz girdisi sağlayan, ülkemizin en büyük üretici halidir. Hal esnafının gündemi, halde bulunan işyerlerinin sözleşmeleri mevcut hal yasasına göre 31 Aralık 2023 tarihinde sona erecektir. Sonraki süreç ise hal camiasını belirsizliğe sürüklemektedir. Bizler ihaleyle işyerlerimizi kaybetme riskini bertaraf edilmesini istiyoruz. Önceden olduğu gibi işyerlerimizin kira ve vergilerini ödeyerek işimize devam etmek istiyoruz” dedi. 

 

NAZİF ALP’TEN BAŞKAN BÖCEK’E TEŞEKKÜR

Üretimin ve üreticinin önemine dikkat çeken Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp ise “Biz çiftçilere sahip çıkıldığı sürece 90 milyon insan gıdaya ulaşacaktır. Tarımın temeline harç koyan bugüne kadar kim varsa hepsine minnettarız” dedi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e de tarıma yönelik desteklerinden ve hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Alp şunları söyledi, “Güneş tarlalarıyla, sulama suyuna yönelik enerji desteğini ve tüm hizmetleri önümüze serdi. Tarımda bizlere Antalyalı üreticilere hizmet verirlerse 90 milyonu beslediğimiz gibi dünyayı da besleriz. 1923‘te Cumhuriyet kurulduktan sonra ülkenin kalkınmasının temelinde tarım yatıyorsa, bugün de temelinde tarım yatıyor. Biz desteklendiğimiz sürece ülke kalkınacaktır. İhracatımızı tüm ülkelere yapıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet devam etmesi için tarıma iyi bakılması lazım.” 

 

YÜKSEL TAVŞAN: ‘HALCİLER SİZİ UNUTMAYACAK’

Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan da, son yıllarda girdi maliyetlerinin ciddi bir şekilde arttığına dikkat çekerek, girdi maliyetlerinin bu işin sürdürülebilmesi için önemli bir risk oluşturduğunu söyledi. Bu duruma bir çare bulunması gerektiğine işaret eden Yüksel Tavşan, “Bizim önerimiz en azından belirlenen ürünlerde mutlaka taban fiyatına benzer bir şekilde maliyet artı, kar marjı ile orayı sağlama almak lazım. Sonrasında ise borsa fiyatlarından istifade edilerek bu işi sürdürmelerini sağlamalıyız. Yükselen fiyattan da istifade edebilmeliler. Tabi bunun için önemli bir nokta da planlama” diye konuştu. Yüksel Tavşan, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in kıymetinin iyi bilinmesi gerektiğine de vurgu yaparak “Bu gün Gazipaşa’dan Kaş’a kadar, 600 kilometre kısımda nereye gitsek hallerle, üreticiyle, çiftçiyle ilgili siz oradasınız. Bu çalışmalarınızdan dolayı minnetle teşekkürlerimi sunuyorum. Alçak gönüllü, vizyoner yapınız bunu da ortaya koyuyor. Bu gün halleri nasıl unutmuyorsanız halciler de yarın sizleri unutmayacak” dedi.

 

Konuşmaların ardından Antalya Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hali’nin 2022-2023 sezonu dualarla başladı. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni