Türkiye’nin İlk Keşif Kampüsü Gaziantep’te Açıldı

Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla bilim ve teknolojiyi harmanlayarak geleceğimizin yapı taşları olan çocuklarla buluşturmak amacıyla hayata geçirilen Keşif Kampüsü Türkiye’de ilk defa Gaziantep’te açıldı. Deney düzenekleri üzerinden eğitim vermeyi atölye eğitimiyle birleştirerek kendine özgü bir eğitim modeli sunan keşif kampüsünün yeni eğitim yılı açılışına Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, T3 Vakfı Müdürü Ömer Kökçam, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Dr. Türkay Dereli, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, öğrenciler ve aileler katıldı.

 

Geleceğin kaşifleri Keşif Kampüsünde

Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, Gaziantep Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle kurulan Gaziantep Keşif Kampüsünde bilim, teknoloji ve sosyal alanları içeren 8 tema üzerine kurulu özgün atölye ve keşif alanları bulunuyor. Öğrenciler Doğa, Fizik, İnsan Bilimleri & Kimya, Teknoloji, Matematik, Astronomi & Havacılık, Kişisel Gelişim ve Destekleyici Eğitim (sanat, müzik) temalarında eğitimlerin verildiği atölye ortamlarına ve keşif alanlarına katılıyor.

 

384 saatlik özgün müfredat

Hafta içi okul gruplarına “Eğitimde Farklı 1 Gün” sloganıyla hizmet verecek olan Keşif Kampüsü öğrencilerin bu merkezdeki atölyelerden faydalanmasına imkan sağlıyor. Buna ek olarak, hafta sonu ise yazılı ve uygulama sınavı olmak üzere 2 aşamalı sınavla seçilmiş 4. ve 5. sınıf öğrencilerine 2 sene boyunca ücretsiz 384 saatlik özgün bir müfredat kapsamında eğitim imkanı sunuyor. 

 

Gaziantep Keşif Kampüsünde 2022 Nisan ayında 2 aşamalı olarak gerçekleştirilen ve 12.975 kişinin katıldığı yazılı sınav aşamasını başarıyla tamamlayan 641 öğrenci proje sınavına katılmaya hak kazanırken, yazılı ve uygulama sınavını başarıyla tamamlayan ilk 264 öğrenci de keşif kampüsü öğretmeni olma hakkını elde etti.

 

Yaz okulu ve kış okulu gibi programlarla bireysel olarak katılmak isteyen öğrencilere farklı eğitim paketleri sunan Gaziantep Keşif Kampüsü tematik atölyelerde bilim alanlarında sorgulama ve keşfetmeye dayalı eğitim verirken; bunlara ek olarak çeşitli sanat ve kişisel gelişim eğitimleriyle öğrencilerin sosyal ve duygusal alanlarda da gelişimini destekleyici atölye çalışmaları yapıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni