Sosyal Sorumluluk Projesi Çocuklar için Gelecek Başladı

Çocuklar için Gelecek Projesi Çocuklara Dijital Dünyanın Kapılarını Aralamaya Hazırlanıyor

 

Teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte gündemden düşmeyen yenilikçi teknolojiler, sundukları çözümler ile herkesi heyecanlarından konuların başında geliyor. Günümüzde teknoloji trendlerinden biri olan VR (Sanal Gerçeklik), AR (Artırılmış gerçeklik) ve hologram teknolojileri; eğlenceden eğitime, üretimden sağlığa kadar birçok farklı alanda geleceği şekillendiren teknolojiler arasında yer alıyor.

 

Teknoloji firması Dijital Gen’in ‘’ Genlerindeki dijitali keşfet’’ mottosuyla Ataşehir Kaymakamlığı ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleriyle hayata geçirdiği Çocuklar için Gelecek projesi, 2022-2023 eğitim-öğretim yılı itibariyle ilkokul ve ortaokul öğrencilerini artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik ve hologram teknolojileri ile buluşturmak amacıyla başladı. Dijital Gen, Çocuklar için Gelecek projesiyle bir yıl boyunca 60 okulda 1200 ders boyunca 36000 öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.

 

Çocuklar bu proje kapsamında yeni nesil teknoloji ürünlerini deneyimleme fırsatına sahip olurken, teknolojiyi nasıl daha verimli kullanabileceklerine dair farklı bakış açıları geliştirebilecekler. Dijital Gen bu projesiyle aynı zamanda etkinlik, yazılım ve teknoloji alanındaki meslek gruplarından, çocuklara yönelik teknoloji haberlerine kadar birçok konuya değinmeyi planlıyor. Çocukların ve gençlerin aktif katılım göstermesi ile gerçekleşecek etkinlikler, çocukların yazılım ve teknoloji alanında merak ettiklerine dair sorular sorabilecekleri, teknoloji hakkında sohbet edebilecekleri, yazılım ve teknoloji grup yarışmaları yapabilecekleri ortamın oluşmasını sağlıyor. 

 

Çocuklar için Gelecek projesinin pilot uygulaması geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında Ataşehir Kaymakamlığı ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleriyle Dijital Gen tarafından Ataşehir Şehit Cengiz Hasbal Ortaokulu’nda gerçekleştirilmişti. Pilot uygulama sayesinde 5,6 ve 7. sınıftan yaklaşık 500 öğrenci iki gün boyunca artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik ve 3D hologram led fan teknolojilerini yakından tanıma imkanına sahip oldular. 

 

‘’Daha Fazla Teknoloji Konuşacağımız Bir Gelecek Mümkün’’

Dijital Gen kurucusu Sercan Kasım proje ile ilgili olarak ‘’Yaratıcı fikirleri, heyecanları ve merakları ile geleceğimizin mimarı olacak çocuklarımızı gelecek teknolojileri tanıştırarak yeni nesil teknolojiler hakkında fikir edinmelerini sağlayabiliriz. Teknolojiyi her çocuk için mümkün kılmak için başladığımız projede, çocuklarda dijital teknolojilere yönelik farkındalık oluşturabilme fikri ise bu projeyi bizim için anlamlı kılıyor.’’ açıklamasında bulundu. 

 

Dijital Gen tarafından 2022-2023 eğitim-öğretim döneminin Ekim ayında Ataşehir’de ilk ve ortaokullarda başlayan proje, çocuklar için yeni nesil teknolojileri ulaşılabilir kılmak adına ileride tüm Türkiye’de hayata geçirmeyi hedefliyor. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni