Sivas Belediyesi’nden Dev Eğitim Desteği

6 BİN ÖĞRENCİYE ÇANTA VE KIRTASİYE SETİ HEDİYE EDİLDİ

 

2022-2023 eğitim-öğretim döneminde ailelerin eğitim yükünü azaltmak amacıyla Sivas Belediyesi tarafından kent merkezinde birinci sınıfa başlayan tüm öğrencilere okul çantası, beslenme çantası ve kırtasiye malzemesi desteği verildi. Okulların başladığı ilk günde öğrenciler, içerisinde ihtiyaç duyacakları 16 çeşit kırtasiye malzemesinin yer aldığı çantaları sıralarında hazır buldu.

 

Belediye tarafından sağlanan eğitim desteği için kentteki İnönü İlkokulu’nda temsili dağıtım töreni ve uyum haftası etkinliği düzenlendi. Törene; Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, İl Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

Etkinlikte ilk olarak söz alan Okul Müdürü Mahmut Boyraz, “İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özelliği akıl ve zekâsıdır. Fakat aklın kendiliğinden gelişmesi mümkün değildir. Aklı geliştiren, kullanılmasını öğreten, bilgilerle zenginleştiren sadece okuldur. Okul insanın yetiştiği en nadide yerdir. Sosyal sorumluluk anlamında devlet millet işbirliğine örnek olacak bir destek sağladıklarından dolayı Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin’e teşekkür ediyorum” dedi.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan ise “Eğitim öğretim yılının başlangıcında Belediyemizin öncülüğünde böylesine önemli bir sosyal sorumluluk projesi yapılması bizleri ziyadesi ile memnun etmiştir. Eğitim camiasına sadece bugün değil tüm çalışmalarımızda destek veren Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

2022-2023 eğitim öğretim yılının öğrencilere, velilere ve eğitim camiasına hayırlar getirmesini temenni eden Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, “Kurumlar arası iletişime, ortak akıl ve istişareye çok önem veriyoruz. Bu noktada Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte eğitimde kaliteyi artırabilmek, geleceğimiz olan çocuklarımıza destek olabilmek için ne zaman bir masaya otursak el birliğiyle güç birliği ile ortak hedef doğrultusunda çalışmalarımızı hayata geçiriyoruz. Göreve geldiğimiz günden bugüne klasik belediyecilik anlayışının dışında sosyal ve kültürel faaliyetlerimizin yanı sıra toplumumuzun her noktasına, her alanda dokunacak projelerle hemşehrilerimizin emrindeyiz. Belediye makamını millete hizmet makamı olarak görüyoruz. Milletimizin dertleriyle dertlenebildiğimiz zaman milletimizin gündemini bizim gündemimiz yaptığımız zaman kendimizi başarılı görüyoruz” şeklinde konuştu.

 

Başkan Bilgin, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Çocuklarımızın ilk okul heyecanına ortak olabilmek onları mutlu edebilmek yüzlerinde bir tebessüm oluşturabilmek için bir araya geldik. Ailelerimize katkıda bulunmak, devletimizin milletinin yanında yer aldığını göstermek adına hiçbir ayrım yapmadan il merkezinde eğitime başlayacak tüm çocuklarımıza küçük bir hediyemiz olsun istedik. Bugün görüyoruz ki gerçekten doğru bir projeyi hayata geçirmişiz. Milletimizin ihtiyaç duyduğu her alanda yanlarında olmaya özen gösteriyoruz. Çocuklarımızın yönetici olacağı bir Türkiye’nin, bugünkünden çok daha güçlü bir Türkiye olacağına inanıyorum. Çünkü biz çocuklarımıza geleceğimize ve en önemlisi milletimize güveniyoruz.” dedi.

 

Konuşmaların ardından temsili olarak öğrencilere çanta ve kırtasiye setleri hediye edildi. Nasrettin Hoca gösterisi eşliğinde devam eden törende, öğrenci velileri de çanta ve kırtasiye seti hediyesi sebebiyle Başkan Bilgin’e teşekkür etti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni