Minik Kalplere Hayvan Sevgisini Aşılıyoruz

Başkan Yılmazlar,” Çocuklarımıza hayvan ve doğa sevgisini aşılamalıyız”

4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü nedeniyle Beydağ Belediyesi tarafından İlçede bulunan Anaokulları ziyaret edilerek “Hayvan Sevgisini” aşılama adına bilgiler verildi. Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, hayvanların korunması ve sevilmesine dikkat çekmek amacıyla böyle etkinlik düzenlendiklerini belirterek, ”Hayvanları sevelim ve koruyalım. Çocuklarımıza, minik dostlarımızla yaşama alışkanlığı ile hayvan ve doğa sevgisini aşılamalıyız.” dedi.

 

Belediye veteriner hekimi ve görevli personelin katıldığı etkinlikte ilk olarak İzelman Anaokulu ziyaret edildi. Ardından Adile Şen Anaokulu ziyaret edildi. Ziyaretler sırasında Anaokulundaki çocuklara hayvan sevgisini aşılamak adına süslü paketlere köpek ve kedi mamaları konuldu, farklı hayvanlar getirilerek çocukların dokunmalarına izin verildi.

 

Feridun Yılmazlar, Belediye olarak hayvanların korunması için çaba sarf ettiklerini de kaydedip, İlçelerinde bulunan farklı noktalarda sokakta yaşamlarını sürdüren hayvanlar için “Su ve mama Kabı” bulunduğunu kaydetti. Başkan Yılmazlar,” Sokaktaki dostlarımıza yardımcı olmak çok ihtiyacımız olan bir şey. İlçemizde de çok sayıda sokak hayvanı var. Burada gördük ki çocuklarımız hayvanlara çok ilgili.  Biz onlara doğru bilgiyi vererek, onları bilinçlendirirsek gelecekte sokak hayvanları diye bir sorunumuzun kalmaz diye düşünüyorum. Çocuklarımıza, minik dostlarımızla yaşama alışkanlığı ile hayvan ve doğa sevgisini aşılamalıyız.” diye konuştu.

 

Etkinlikte ayrıca Beydağ Belediyesi Veteriner Hekimi ve görevli personeli, ziyaret edilen Anaokullarında çocuklara hayvan hakları ve korunmalarına yönelik bir sunum yaptı.  

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni