Mesleki Eğitimin Geleceği MÜSİAD’ın Düzenlediği Çalıştayda Ele Alındı

ULUSLARARASI TİCARET ELÇİLERİ YETİŞTİRECEK TİCARİ DİPLOMASİ ATÖLYESİ FAALİYETE GEÇİYOR

 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Planlama, Eğitim ve Kültür Komisyonu koordinasyonunda düzenlenen Mesleki Eğitim ve İstihdam Çalıştayı, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı'nın ev sahipliğinde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in katılımıyla gerçekleştirildi.

 

"Meslek liseleri cazip hale getirilmeli"

Programda değerlendirmelerde bulunan MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, mesleki ve teknik eğitimleri teşvik eden çalışmaların desteklenmesi noktasında atılan adımları işaret ederek, "Mesleki eğitim merkezlerini hem işverenler hem de öğrenciler için cazip kılabilmemiz gerekiyor" dedi.

 

Başkan Asmalı, konuya ilişkin değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi:

"Vatandaşlarımızın farklı mesleki-teknik eğitimlere yönelmeleri ve kendilerini geliştirmeleri yolunda adımlar atıyoruz. Bu süreci teşvik etmek için değişik sektörlerde mesleki ve teknik eğitimlere yönelik ihtiyacı tespit edecek kapsamlı bir eğitim raporu üzerinde çalışıyoruz. Türkiye’de mesleki eğitim ile ilgili dile getirilen sorunların çoğu ise mesleki eğitim merkezlerinin güçlendirilmesi ile çözülebilecek sorunlar. Mesleki eğitim altyapısının güçlendirilmesi ise genç işsizlik oranını düşürmek açısından önemli fırsatlar sunuyor. Bunun için mesleki eğitim merkezlerini hem işverenler hem de öğrenciler için cazip kılabilmemiz gerekiyor."

 

MÜSİAD'dan meslek liseli öğrencilere Avrupa'da staj imkanı

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı değerlendirmesinde ayrıca, MÜSİAD'ın Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı ve Türkiye Ulusal Ajans tarafından desteklenen Avrupa Birliği Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği için Erasmus+ Akreditasyonu alan sayılı kuruluşlar arasında bulunduğunu hatırlattı.

 

"MÜSİAD, üretimde parlayan yıldız olan meslek liselerimize akreditasyon sürecinde gözlem ve staj hareketliliği olanağı sağlayacak" diyen Genel Başkan Asmalı, geçtiğimiz hafta 42 meslek lisesi öğrencisinin Avusturya ve Belçika'ya gönderildiğini söyledi.

 

Başkan Asmalı, motorlu araçlar, bilişim teknolojileri, elektrik-elektronik bölümlerinden toplam 42 öğrencinin, Viyana ve Brüksel şehirlerinde belirlenen MÜSİAD üyesi firmalarda 1-30 Ekim tarihleri arasında staj hareketliliği ve yerinde uygulama eğitimlerine katılacağını belirtti.

 

Uluslararası ticaret elçileri yetiştirecek "Ticari Diplomasi Atölyesi" faaliyete geçiyor

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, MÜSİAD Mesleki Eğitim ve İstihdam Çalıştayı çerçevesinde yaptığı açıklamada akademi-eğitim çalışmaları kapsamında MÜSİAD'ın "Ticari Diplomasi Atölyesi" projesini hayata geçireceğini belirtti.

 

Çalışma kapsamında üniversite öğrencilerine ticari diplomasi araştırmaları ve simülasyonları ile deneyim kazandırılması hedefleniyor. Uluslararası ticaret elçilerinin yetiştirileceği "Ticari Diplomasi Atölyesi"nde başarılı olan öğrencilere staj ve istihdam imkanı da sağlanacak.

 

Mesleki Eğitim ve İstihdam Çalıştayı'nda mesleki eğitimin geleceği kapsamlı şekilde ele alındı

MÜSİAD Mesleki Eğitim ve İstihdam Çalıştayı kapsamında alanında uzman isimlerin moderasyonunda düzenlenen toplantılarda mesleki eğitimin geleceği değerlendirildi.

 

Gerçekleştirilen görüşmelerde, istihdam ve sektörel beklentiler, öğrencilerin ve gençlerin mesleki eğitimden beklentileri, yaygın ve sürekli eğitim süreçleri, çalışanların bilgi ve becerilerinin artırılması için eğitim merkezlerinin desteklenmesi ve eğiticilerin gelişimi gibi konularda fikir alışverişinde bulunuldu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni