Kınık Eğitimde Engel Tanımıyor

Kınık Belediyesi, Kınık Kaymakamlığı, Sosyal hizmetler İl Müdürlüğü ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hayata geçirilen, KATİDVE (Kapsayıcı Toplum İnşasında Dijital Vatandaşlık Eğitimi) projesinin açılışı Kınık Öğretmenevi Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle yapıldı.

 

Türkiye çapında desteklenmeye hak kazanmış 42 TÜBİTAK 4008 projesi arasında yer alan ve işitme engelli öğrencilerin faaliyetlere katıldığı tek proje olan KATİDVE projesi ile işitme engelli öğrencilerin, iletişim bariyerlerini kaldırarak sanal dünyada karşılaştıkları tehditlere karşı farkındalık kazandırmaları ve Dijital Vatandaşlık Becerilerini geliştirmeleri hedefleniyor.

 

KATİDVE Projesi paydaşı ve ev sahibi Kınık Belediyesi Başkanı Dr. Sadık Doğruer, müreffeh toplumlar seviyesine ulaşmanın yolunun eğitimden geçtiğini belirterek “İlçemizde yaşayan her bir yurttaşımızın kamu imkânlarından faydalanması ve her alanda eğitim alabilmesi için birçok proje hayata geçirdik. Bu proje en çok önemsediğim projelerden birisidir. Milli Eğitim müdürlüğümüz ile birlikte işitme engelli kardeşlerimizin adaptasyon süreçlerini hızlandırarak, toplumsal yaşamda hak ettikleri yeri almalarını hedefliyoruz. Bu ilçedeki her bir fert için çalışmak boynumuzun borcudur. Eminim ki ilerleyen zamanlarda, bu eğitimi alan birçok kardeşimizin başarıları ile gurur duyacağız. İlçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Yürütücüsü Fatma Beyza Baş konuşmasında zamanın ruhuna işaret ederek “Özel gereksinimli bireylerimize yönelik çalışmalarımızı sürdürüyor, yeteneklerini geliştirmek, toplumla bütünleşmelerini sağlamak ve onlar için daha erişilebilir bir dünya düzeni oluşturmak için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz” dedi.

 

Açılış törenine; Kınık Kaymakamı Abdurrahman Çelebi, Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Yürütücüsü Fatma Beyza Baş, Kınık Öğretmenevi Müdürü Soner Oğul, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fatih Sakin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Derelioğlu, Bergama Aile Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Özcan Demir, Mert Öztüre Özel Eğitim Lisesi Müdürü Mehmet Şahin ve Müdür Başyardımcısı Ahmet Yiğit, ilçede ve proje kapsamında görev yapan eğitimcilerin yanı sıra öğrenciler ve veliler de katıldı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni