İSU Teknolojik Uygulamalarını KOÜ Öğrencileri İle Paylaşıyor

Kocaeli’ de abonelerine verdiği hizmetlerde uyguladığı teknolojik sistem ve yeniliklerle ülkemize örnek olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, etkin su ve atık su yönetimi sağlayan sistem ve uygulamalarını geleceğin İnşaat ve Çevre mühendisi olacak Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) öğrencileri ile paylaşıyor.

PROJELERE YOĞUN İLGİ
İSU Genel Müdürlüğü, Türkiye’de gerçekleştirdiği teknolojik yatırımlar ve uzman kadrolarıyla Türkiye’de Su Kanal İdareleri içinde referans kurum olmaya devam ediyor. Örnek teknolojik uygulama ve yatırımlar ile abonelere kolaylık ve çevrenin korunmasında Kocaeli’ye önemli katkı sağlıyor. Bu yatırımlar gerek İSU Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen organizasyonlarda gerekse talep doğrultusunda birçok kurum ve kuruluşun yanı sıra üniversite öğrencileri tarafından yerinde inceleniyor.

DERSLER VERİLİYOR
İSU Genel Müdürlüğü, örnek teknolojik uygulama ve projelerinin geleceğin mühendislerine paylaşmak için KOÜ ile işbirliği yaptı. Bu kapsamda KOÜ Mühendislik Fakültesi ile yapılan işbirliği kapsamında İnşaat ve Çevre Mühendisliği Fakültesinin öğrencilerine yönelik ders niteliğinde seminerler veriliyor.

ÖRNEK PROJE ve UYGULAMALAR
KOÜ Mühendislik Fakültesi Prof. Dr. Savaş Ayberk Konferans salonunda gerçekleştirilen seminerlerde, İSU Genel Müdürlüğü’nün uzman yöneticileri tarafından etkin su ve atık su yönetimi imkânı sağlayan sistem ve uygulamaları ile ilgili bilgiler Kocaeli Üniversitesi İnşaat ve Çevre Mühendisleri öğrencileriyle paylaşıldı. Her hafta düzenlenen eğitimler kapsamında; Geri Kazanım Suyu Uygulaması, Su Kayıplarının Azaltılması ve Hidrolik Modelleme Uygulaması, Kocaeli Atıksu Transferi İzleme Sistemi (KATİS) ve Vidanjör Takip Uygulamaları, Atıksu SCADA Sistemi, İçmesuyu Kanal Altyapı Bilgi Sistemi(İKABİS) Uygulaması, Su ve Kanalizasyon İdarelerinde İçme Suyu Bilgi Yönetim Sistemi (İBYS) Uygulaması gibi örnek projeler tanıtılarak işleyiş ve uygulamaları anlatıldı.

TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ
Düzenlenen eğitimlere öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Seminerler süresince mühendislik fakültesi öğrencileri, sunum yapan İSU uzmanlarını dikkatli bir şekilde dinleyerek program sonunda projeler ve uygulamalar hakkında sorular sorarak bilgi aldılar. Sunum gerçekleştiren İSU yöneticilerine program sonunda İnşaat Mühendisliği Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mücahit Opan tarafından teşekkür belgesi takdim edilerek gerçekleştirilen sunum için İSU yetkililerine teşekkür edildi. Eğitimler, belirlenen konular çerçevesinde her hafta devam edilecek. İlerleyen süreçlerde öğrencilere yönelik İSU Genel Müdürlüğü’nde projelerin uygulama gezileri düzenlenecek.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni