“Hisar Okulları” teknolojiyle öğrenme ortamını üstün seviyede buluşturan dünya çapındaki ilk 700 okul arasına girdi

“Hisar Okulları 3. Kez Apple Onaylı Seçkin Okul unvanı ile akredite edildi”

 

Hisar Okulları üçüncü kez Apple Onaylı Seçkin Okul unvanı ile akredite olan Türkiye’de 3, dünya üzerinde 36 farklı ülkedeki 689 okuldan biri oldu. Her üç yılda bir yenilenen süreç, teknoloji açısından zengin ortamların, öğrenme hedeflerini nasıl desteklediği konusunda kanıtlarla desteklenen başvuru ve değerlendirme aşamalarını kapsamakta. Apple Seçkin Okulları (Apple Distinguished Schools), Apple'ın öğretim ortamı vizyonunu gösteren, liderlik ve eğitimde mükemmellik merkezleri olarak tanımlanıyor. Bu ünvana sahip olan okullarda, öğrenciler yaratıcılık, iş birliği, eleştirel düşünme gibi 21. Yüzyıl becerilerini geliştirmek için Apple’ın teknoloji ürünlerini kullanmaktalar. Hisar Okulları Apple’ın örnek öğrenme ortamları vizyonunu gösteren okullara verdiği Apple Onaylı Seçkin Okul statüsünü Türkiye’ye 2016’da ilk kez kazandıran okullardan biridir.   

 

Yaşa uygun, yaratıcılık ve eleştirel düşünceyi geliştiren teknoloji kullanımını destekliyoruz

Hisar Okulları Bilişim Stratejileri Merkezi Koordinatörü Dilara Vardar: ““Günümüz çocukları ve gençleri, 20 yıl öncesi ile karşılaştırıldığında çok daha farklı teknolojilerin hâkim olduğu bir ekosistemde öğreniyor ve sosyalleşiyorlar. Okulumuzda teknoloji, eğitim ortamının doğal bir bileşeni olarak ele alınıyor; öğrencilerimizin en yeni teknolojilerin sadece tüketicisi değil, üreticisi olmaları için de uygulamalı projelerle zenginleştirilmiş bir akademik program yürütüyoruz. 2016’dan bu yana her üç yılda bir Apple Onaylı Seçkin Okul statüsünü elde etmemiz de bu bakımdan bize gurur veriyor. Öğrencilerimiz teknolojiyi kullanırken; içerik ve proje üretiyor, bu yaklaşım onların öğrenme konusundaki heyecan ve merak duygularını beslerken bizlere de ilham veriyor. Amacımız içinde bulunduğumuz dijital çağda adaptasyon becerileri gelişmiş, karşılaştıkları problemlere teknolojiyi kullanarak yaratıcı çözümler üretebilen ve geleceğe hazır öğrenciler yetiştirmek” dedi. 

 

Hisar Okulları’nın eğitim modeli bilim, mühendislik, sanat ve tasarım alanlarını kapsıyor

Hisar Okulları kurulduğu ilk günden bu yana, dünya ile rekabet edebilen öğrenciler yetiştirmek üzere; bilim, mühendislik, sanat, tasarım gibi farklı alanların ilişkilendirildiği bir eğitim modeli ve akademik program sunuyor. Okul; en küçük yaşlarından başlayarak, her düzeydeki öğrenciler için ilgi alanları doğrultusunda deney ve gözlem odaklı bilgi ve beceri edinme fırsatları yaratıyor. Bu becerilerle donanmış öğrenciler yaşam yolculuklarına, sorun belirleme, çözüm üretme ve bu çözümleri sebatla uygulamaya koyma tecrübesiyle başlıyorlar. 1085 mezunu ve 1591 öğrencisiyle Hisarlılar ülkemize, dünyaya ve insanlığa faydalı olmak için düşünüyor ve çalışıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni