Ege Üniversitesinde patili dostlar için modern eğitim alanı hizmeti açıldı

Rektör Prof. Dr. Budak vizyoner uygulamalarına devam ediyor

 

Ege Üniversitesinde, can dostlara daha uygun bir yaşam alanı oluşturmak amacı ile hizmete giren Hayvan Hakları Topluluğu Hayvan Eğitim Alanı, düzenlenen törenle açıldı. Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Budak, “Hayvanlara ve doğaya karşı duyduğumuz sevginin ve sorumluluğun bir yansıması olan bu örnek tesis ile patili dostlarımıza barınma, beslenme ve veterinerlik hizmetleri sağlayacağız. Bu modern tesisin oluşmasında emeği geçen öğrenci ve çalışanlarımıza teşekkür ederim” dedi.

 

Ege Üniversitesinde, Rektör Prof. Dr. Budak’ın öncülüğünde, modern hayvan eğitim alanı hizmete açıldı. Hayvanları Koruma Günü’nde Ege Üniversitesi kampüsünde anlamlı bir açılış gerçekleştirdiklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, “Kampüsümüzde faaliyete geçirdiğimiz ‘Hayvan Hakları Topluluğu Eğitim Alanı’nın açılışını hayvansever öğrencilerimiz ve personelimizle gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Öğrencilerimizi karar alma süreçlerimize dâhil etme anlayışımızın somut bir göstergesi olan bu anlamlı gün, bizim için oldukça değerli. Ege Üniversitesi Hayvan Hakları Topluluğumuzla ortak akılla yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde doğanın en kutsal varlıkları olan hayvan dostlarımız için kampüsümüzde sımsıcak bir yuva açmanın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Doğanın ve ekolojik dengenin bir bütün olarak korunması, insanlar kadar bu dünyayı birlikte paylaştığımız diğer canlılar için de oldukça önem taşımaktadır. Bu noktada bizlere özellikle üniversitelere ciddi görevler düşmektedir. İçinde yaşadığımız doğayı paylaştığımız diğer canlılara karşı sorumluluk taşımak ve buna paralel olarak eylem planları oluşturmak toplumumuzun gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli sembollerden biridir. Bizler de Ege Üniversitesi olarak bu sorumluluğun bilinciyle hareket ediyor, her platformda öğrencilerimizle, STK’larla ve alanında uzman akademisyenlerle bir araya gelerek ortak çalışmalar yürütüyoruz” diye konuştu.

 

“Doğa dostu pek çok çalışma hayata geçirildi”

Hayvanlara, doğaya karşı sorumluluk ve sevgi hissetmeyen bireylerin insan sevgisinden söz etmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Budak, “Doğayı paylaştığımız tüm varlıkları bir bütün olarak sevmeli,  davranışlarımızı bu sevgi üstüne temellendirmeliyiz. Bu, bizim temel insanlık vazifemizdir. Göreve geldiğimiz ilk andan itibaren doğaya ve doğanın içinde bir bütün olan tüm canlılara karşı duyduğumuz sorumluluğun bilinciyle hareket ettik ve pek çok ilke imza atarak doğa dostu pek çok çalışmayı hayata geçirdik. Kampüsümüzde 110 bin metrekare olan yeşil alan oranını son 5 yılda 420 bin metrekareye çıkardık. Çevreci aydınlatmalar ile kampüsümüzü 7/24 aydınlık hale getirdik. Yürüttüğümüz çevre dostu çalışmalar sayesinde Green Metric’te dereceye giren Üniversitemiz,  YÖK tarafından açıklanacak olan Sıfır Atık ve Sürdürülebilir Kampüs Projesinde Türkiye’deki ilk dört üniversite arasında yer alarak önemli bir başarıya imza attı. Kampüsümüzde yapmış olduğumuz sevgi odaklı çalışmalar sayesinde doğanın tüm unsurlarına hep birlikte sahip çıktık. Bugün, bunun haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

 

“Barınma, beslenme ve veterinerlik hizmeti verilecek”

Hizmete açılan eğitim alanında hayvanların güvenli bir biçimde barınması ve beslenmelerinin yanı sıra veterinerlik hizmeti de verileceğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Budak, “Kampüsümüzün kıymetli üyeleri hayvan dostlarımız için hayvan hakları topluluğumuzla iş birliği içerisinde bir eğitim alanı oluşturduk.  Oluşturduğumuz eğitim alanında hayvanların güvenli bir biçimde barınması ve beslenmesinin yanı sıra veterinerlik hizmeti de vereceğiz. Alanımızın her metrekaresinde doğaya karşı sorumluluk bilinci yüksek olan değerli öğrencilerimizin emekleri var. Bundan sonraki süreçte de bu eğitim alanının korunması ve yürütülen hizmetlerin sürdürülebilir kılınması noktasında da siz kıymetli öğrencilerimize büyük sorumluluklar düşecek. Rektörünüz olarak her zamanki gibi siz duyarlı gençlerin yanında olacağım.  Gelecekte de hep birlikte nice güzel işlere birlikte imza atacağız. Her birinize içinizdeki doğa sevgisi ve sorumluluğu için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizlerle gurur duyuyorum. Biz birlikte büyük bir aileyiz. Öğrencilerimizle, akademik-idari çalışanlarımızla ve en önemlisi patili dostlarımızla. Eğitim alanımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

Rektör Prof. Dr. Budak, topluluğun faaliyetlerine öncülük ediyor

EÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde, EÜ Rektörlüğünün desteği ile faaliyetlerini sürdüren Hayvan Hakları Topluluğu; kampüs ve çevresindeki yüzlerce hayvanın beslenme, barınma, tedavi, sahiplendirme ve kısırlaştırma gibi temel yaşam ihtiyaçlarını karşılarken; hem yüz yüze hem de sosyal mecralar üzerinden yürüttüğü eğitim ve projelerle öğrencilere farkındalık kazandırıyor. Göreve geldiği günden itibaren Hayvan Hakları Topluluğu ile yakından ilgilenerek, faaliyetlerine aktif katılım gösteren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, topluluğa her türlü desteği vererek sokak hayvanlarına yönelik gerçekleştirilen çalışmalara öncülük ediyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni