Bu yaz 1.987 kişi KOSKEM ile hayata tutundu

Yaz boyunca görev alanlarında hayatlar kurtaran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi KOSKEM ekipleri, 2022 sezonunu kapattı

 

Kocaeli’de 15 Haziran’da açılan deniz sezonuyla birlikte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kocaeli Sahilleri Su Kazaları Engelleme Merkezi (KOSKEM), başta Kandıra olmak üzere 12 bölgede görev yapmaya başladı. Haftanın 7 günü hizmet veren 190 kişilik ekibin görev süresi sona erdi. KOSKEM ekipleri göreve başladıkları günden bu yana 1.987 kişiyi boğulmaktan kurtardı. 2005 yılında sahillerde göreve başlayan KOSKEM ile aradan geçen 17 yılda 16.324 kişi hayata tutundu.

 

KOSKEM’İN GÖREV SÜRESİ SONA ERDİ

İtfaiye Daire Başkanlığı AFKOM Şube Müdürlüğü’ne bağlı KOSKEM, mavi bayraklı sahiller başta olmak üzere görev alanları olarak belirlenen plajlarda her yıl binlerce insanı boğulmaktan kurtarıyor. Bu kapsamda 12 bölgede hizmet veren KOSKEM’in 2022 sezonunun görev süresi 15 Eylül Çarşamba günü itibariyle sona erdi. 2022 yılı yaz sezonu süresince cankurtaranlık çalışmalarına katkı sunan Kandıra İlçe Jandarma Komutanlığı, TCSG-71 Bot Komutanlığı, Sivil Toplum Örgütleri ve Gönüllü İtfaiyecilere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi adına plaket ve teşekkür belgeleri verildi.

 

17 YILDA 16.324 KİŞİ KURTARILDI

Önemli bir hizmeti yerine getiren KOSKEM ekipleri göreve başladıkları günden bugüne kadar bin 987 kişiyi boğulmaktan kurtardı. 2005 yılından bu yana ise KOSKEM ekipleri, 16 bin 324 kişiyi boğulmaktan kurtardı. 2022 yılı yaz sezonu boyunca ambulans sağlık hizmetleri kapsamında 321 kişiye hizmet verildi.

 

HAFTANIN 7 GÜNÜ HİZMET

Halkın güvenli bir şekilde denize girebilmeleri için 2005 yılında başlatılan su kazalarını engelleme hizmeti 2008 yılına kadar 1 bölgede hafta sonları gerçekleştirilirken, 2009 yılı itibariyle haftanın 7 günü hizmet verilmeye başlandı. Cankurtaranlar Kandıra Cebeci, Kovanağzı, Kumcağız, Miço (Kadınlar Plajı), Kerpe, Sarısu, Seyrek, Bağırganlı, Karamürsel-Altınkemer sahilinde, Darıca Sahili, Bayramoğlu Halk Plajı ve Kadınlar Plajında 18 adet jet-ski, 5 adet zodyak botla kurtarma çalışması yapıldı.

 

CANKURTARANLARA SIKI EĞİTİM

Sezon öncesi cankurtaranlık çalışmalarında dünya standartları, Mavi Bayrak Kriterleri ve TSSF’nin standartlarına uygun olarak Kocaeli sahillerinde görev alacak tüm personele, profesyonel eğitmenler tarafından havuz eğitimi verildi, cankurtaranlık belgesi olmayan ya da süresi geçen personeller ile gönüllülere bronz ve gümüş cankurtaranlık bröveleri aldırıldı.

 

SAHİLLERDE GÖREV YAPAN KURUMLAR

2022 sezonu boyunca sahillerde 24 İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 12 Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Ambulans Birimi, 15 Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı personeli ile 34 Gönüllü İtfaiyeci, 29 AKUT, 21 Mahalle Afet Gönülüsü, 14 Yeditepe Üniversitesi Doğal Afetlerde Arama Kurtarma, 8 Kocaeli Yüzme Kulübü, 17 İSAR ve 16 ANDA Arama Kurtarma üyesi görev aldı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni