Bosch Elektrikli El Aletleri’nden teknik eğitime katkı

  • Bosch Elektrikli El Aletleri'nden Küçükyalı MTAL iş birliği ile teknik iş gücünün yetişmesine tam destek

 

İstanbul – Küçükyalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Bosch arasında imzalanan protokol kapsamında faaliyete geçen Bosch Elektrikli El Aletleri Atölyesi, öğrenci ve öğretmenlere son teknolojik yenilik ve gelişmeleri doğrudan ulaştıracak. Faaliyet gösterdiği tüm sektörlerde teknik alanda iş gücünün yetişmesine Bosch’un destek verdiğinin altını çizen Bosch Türkiye ve Orta Doğu Başkanı ve Temsilcisi Daniel Korioth, “Kurucumuz Robert Bosch’un misyonunu ülkemizde de devam ettiriyoruz. Gençlerin teknik alanda eğitilmesine verdiğimiz desteğe Elektrikli El Aletleri iş kolumuzla da destek vermekten büyük mutluluk duyuyorum.” dedi.

 

Bosch Elektrikli El Aletleri ile Küçükyalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında imzalanan protokol ile Bosch Elektrikli El Aletleri Atölyesi faaliyete geçti. Maltepe Kaymakamlığı tarafından hazırlanan protokole göre Küçükyalı Meslek Lisesi’nin atölye sınıfı tam donanımlı yetkili servislerin verdiği hizmet baz alınarak tasarlandı.

 

Bu kapsamda; bir kullanıcının servise tamir için getirdiği ürün atölyede de nasıl tamir edilir öğrencilere yaşatacak şekilde tasarlandı. Hayata geçirilen proje kapsamında sınıflar 15 öğrencinin eğitim alabileceği, tam donanımlı 3 tezgâhın bulunduğu şekilde planlandı. Sınıfta ayrıca Bosch Elektrikli El Aletleri kablosuz ve kablolu ürünlerinin yer aldığı stantlar hazırlandı. Bu makinelerin tamamı atölyede kullanılırken, yüksek voltaj ve izolasyon test odası ile yıkama ve test odası da öğrencilerin hizmetine sunuldu.

 

Kalifiye teknisyen istihdamına katkı

Bosch Elektrikli El Aletleri Atölyesi’nde öğrencilerin makineleri yakından tanıyacaklarını, ürün tamir ve onarımları gerçekleştirebileceklerini ifade eden Bosch Türkiye ve Orta Doğu Elektrikli El Aletleri Bölgesel Satış Direktörü Ali Fahri Özcan, “Buradaki amacımız; elektrik elektronik teknolojisi alanı endüstriyel bakım ve onarım dalı öğrencilerine Bosch Elektrikli El Aletleri’ni öğreterek onlara teknolojik yenilikler ve gelişmelere doğrudan ulaşabilme imkânı sunmak. Eğitim programlarına katkıda bulunurken, sektördeki profesyonel ve nitelikli teknisyen istihdamı için de önemli bir adım atıyoruz” dedi. 

 

Proje kapsamında Küçükyalı Mesleki ve Teknik lisesi öğretmelerine de derslerinde kolaylık sağlayacaklarını belirten Özcan; “Öğretmenler, kendi alanlarında müfredatta olan uygun konularda derslerini bire bir uygulamalı olarak anlatabilecekler. Proje kapsamında bölümün tüm öğretmenlerine profesyonel eğitim desteği sağlayacağız. Teknolojilerimiz ve ürün gamımız yenilendikçe öğretmenlerimize gerek yüz yüze gerekse online eğitim desteği ile sene boyunca katkı sunmaya devam edeceğiz. Öğretmenleriz de eğitimlerde aldıkları bilgileri öğrencilerine aktarabilecekler” diye konuştu. 

 

Öğrencilerin mesleki gelişimlerine katkı

Bosch Elektrikli El Aletleri ilk defa imza attığı projeyi diğer illere de taşıyarak öğrencilerin mesleki gelişimlerine katkı sunmaya devam edeceklerini söyleyen Özcan, “Yetkili servislerimizin ve bayilerimizin desteği ile sınıfımızda eğitim gören öğrencilere staj imkanı sunmayı, öğrencilerimizin mesleki gelişimlerinde de Bosch Ailesi olarak katkıda bulunmayı arzu ediyoruz” dedi.

 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni