Bahçeşehir Koleji’nden Girişimcilik Ekosistemine Büyük Katkı

Türkiye’nin lider eğitim kurumlarından Bahçeşehir Koleji, SODİMER iş birliğiyle Dijital Girişimcilik Kulübü’nü hayata geçirdi. Bahçeşehir Koleji, proje kapsamında öğrencilerine girişimcilik konusunda detaylı bir eğitim verecek, proje geliştirmelerine destek olacak.  Girişimci bir ruha sahip öğrencilerinin projeleri, melek yatırımcılarla da buluşturacak. 

 

Türkiye’nin lider eğitim kurumlarından Bahçeşehir Koleji, Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi (SODİMER) iş birliğiyle hayata geçirdiği Türkiye'nin ilk Dijital Girişimcilik Kulübü’nü Nakkaştepe Kampüsü’nde gerçekleştirilen bir basın toplantısıyla tanıttı. Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ ve SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan’ın katılımıyla düzenlenen toplantıda, Dijital Girişimcilik Kulübü ile yenilikçi fikirlere sahip öğrencilerin hem kendilerini geliştirmelerine hem de girişimlerini hayata geçirmelerine fırsat bulacaklarının altı çizildi.

 

Bu programla öğrencilerimizin girişimcilik yolculuklarını destekleyeceğiz”

Dijital girişimlerin ciro olarak dünyada ilk 3’te yer aldığına dikkat çeken Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, Dijital Girişimcilik Kulübü ile öğrencileri, lise düzeyinde edindikleri beceriler doğrultusunda, girişimciliğe teşvik etmek ve bu yolcuklarında onları desteklemek için Türkiye’de bir ilk olacak kulüp çalışmasını başlattıklarını söyledi. Bu çalışmayla öğrencilerinin aldıkları teknoloji eğitimini ortaya çıkarmak ve bunu bir girişime çevirmek adına önemli bir sertifikaya sahip olacaklarının altını çizen Dağ, “Dünya Ekonomi ve Kalkınma Bankası, OECD Gençlik Raporu ve Dünya Girişimciler Raporlarında ortak paydada girişimcilerin genç yaşta girecekleri tecrübeler ile kendilerine ait girişimcilik çalışmalarının başarıya ulaşacağı ortaya koyuyor. Ancak gençlerin çalışma, düşünce ve projelerini hayata geçirecekleri bir ortama ihtiyaçları var. Bahçeşehir Koleji olarak biz de SODİMER ile birlikte öğrencilerimizin kendilerini geliştirirken aynı zamanda keşfederek dünyaya yardımcı olacak girişimleri ortaya koymaları için temel kavram ve akışlara sahip olmalarını sağlayacağız. Bu programla lise düzeyinde bir ilk olarak hayata geçirdiğimiz Master 6 meslek gözlemlerini bir ileri basamağa çıkaracağız” dedi.

 

“Çocuklarımızın zihninde bir alev yakmaya uğraşıyoruz”

Dijital girişimcilik Kulübü’nün gelecek on yıllara ışık tutacağını söyleyen SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, şöyle devam etti: “2022 Şubat ayında yayınlanan rapora göre dünyada 1 milyar dolarlık 1201 şirket var, toplam cirosu 5 milyar dolar. Fakat sadece 3 şirket bu aşamaya gelmiş. Biz de bu konuda çok büyük işler yapmalı ve çocuklarımıza beceriler kazandırmalıyız. Dijital girişimcilik, dijital dünyanın her türlü yeni ve farklı ortaya koyacağı bütün prensiplere uygun insanlar yetiştirmek anlamına geliyor. Biz de çocuklarımızın zihninde bir alev yakmaya uğraşıyoruz. Dünyada birçok şirketin de bu kulüpten eğitim alan çocuklarca kurulacağını da şimdiden söylemek mümkün. Dünyada artık söz sahibi olan şirketlerin tamamı dijital girişim örnekleri. Biz neden olmayalım? Türkiye'nin buna dönük çok büyük bir potansiyeli, Bahçeşehir öğrencilerinin çok büyük bir hazır olunuşları var. Bu anlamda ortaya çok güzel projelerin çıkacağına inanıyorum.”

 

14 haftalık bir eğitim programından oluşan Dijital Girişimcilik Kulübü’nde girişimcilik temel kavramlarından başlayarak dijital girişimcilik felsefesi, dijital girişimcilikte etik ve hukuk, şirket açma, proje geliştirme ve sunum gibi birçok önemli konu yer alıyor. Lise düzeyinde öğrencilerin şirket açma, girişimcilik, etik, hukuk, patent gibi önemli kavramları öğrenerek hem teorik hem de pratik uygulamalara hakim olacağı program kapsamında öğrencilerin alanında uzman isimler, akademisyenler şirketler ve girişim sahipleriyle buluşturulması da planlanıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni