Atabay fabrikalarını üniversite öğrencilerine açtı

Türkiye’nin 10 üniversitesi ile kamu – üniversite – sanayi işbirliği projeleri geliştiren Atabay İlaç, Acıbadem ve Gebze’de bulunan fabrikalarında Türkiye’nin dört bir yanından üniversite öğrencilerine staj imkanı sunuyor. Uzun dönemli staj pozisyonları açan Atabay ayrıca, TÜBİTAK 2244 projeleri alarak sanayide doktora programlarına da devam ediyor. 

 

Türkiye’nin en köklü ilaç firmalarından Atabay İlaç, Acıbadem ve Gebze’de bulunan fabrikalarını Türkiye’nin dört bir yanından üniversite öğrencilerine açtı. Atabay, yaz döneminde 50’nin üzerinde öğrenciye Mikrobiyoloji, Biyoteknoloji, Kalite Güvence, Kalite Kontrol, Sentez Ar-Ge, Ruhsat, Stabilite, İlaç Endüstrisi, Strateji, İlaç Teknolojik Gelişmeler bölümlerinde staj imkanı sundu. Atabay Kimya ArGe ve İnovasyon Direktörü Doğan Taşkent bu yıl revize ettikleri staj yönetmeliği ile başvuruları online olarak kabul edeceklerini, bu sayede çok daha fazla öğrenciye ulaşma imkanı bulacaklarını söyledi. Taşkent “Şirketimizde uzun dönemli staj pozisyonları da açıldı. Özellikle kimya sentez, strateji, stabilite, ruhsatlama, kalite kontrol bölümlerine öğrenci kabul edeceğiz. Merkezlere uzak bölgelere ayrı kontenjan açıyoruz” dedi.  Atabay İlaç ayrıca staj programını; İlaç Endüstrisi Ve İlaç Geliştirme Değer Zinciri; İlaç Sektörü Pazar Analizi – APİ, FDF, Biyoteknoloji; Üretimde GMP Gereklilikleri ve Süreçleri; Satış/Pazarlama gibi eğitimlerle de destekliyor.

 

“İhtiyacı olan herkese tedavi sunabilmeyi temel felsefemiz kabul ediyoruz”

TÜBİTAK 2244 projeleri alarak sanayide doktora programlarına da devam ettiklerini anlatan Doğan Taşkent “TÜBİTAK 2244 ile sanayide ihtiyaç duyulan doktora derecesine sahip nitelikli insan kaynağının üniversite-sanayi işbirliği ile yetiştirilmesi, sanayide doktoralı araştırmacı istihdamının teşvik edilmesi ve üniversite – sanayi işbirliğinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Kimyasal, bitkisel, ve biyoteknolojik yenilikçi ilaç etkin maddesi, müstahzar ilaç ve aşı geliştiren ve bu konuda Ar-Ge yapan start-up ve akademisyenler ile aynı çatı altında çalışma imkanı sağlayan, uçtan-uca değer zincirini elinde tutan şirketi olmayı hedefliyoruz. Bu çerçevede ülkemiz için gerekli stratejik ürünleri geliştirip sosyal ve ekonomik değer yaratmayı, aynı zamanda ihtiyacı olan herkese, insanlığı ve tüm tabiatı incitmeden, tedavi sunabilmeyi temel felsefemiz kabul ediyoruz. İşbirliği odaklı çalışma metotları sayesinde üniversite bilgisini ve start-up konsept ve yenilikçi yaklaşımını,  sanayinin üretim ve geliştirme becerisi ile birleştirerek Kamu – Üniversite – Sanayi – Start-up  İşbirliğinde Türkiye’nin stratejik kurumlarından biri olmayı hedefliyoruz” diye konuştu. Türkiye’nin 10 üniversitesi ile kamu – üniversite – sanayi işbirliği projeleri geliştiren Atabay, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi ile stratejik Ar-Ge projeleri yürütüyor. Atabay, Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezi Platformu – ÜSİMP’e üyeliği sayesinde ülkemizdeki birçok Üniversite Teknoloji Transfer Ofisi ve Teknoparkı ile işbirliklerini güçlendiriyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni